![]() |
Ölü Eti Yemek İster Miyiz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölü Eti Yemek İster Miyiz?Ölü eti yemek ister miyiz? Arkadaslar belki basliktan giybetten bahsedecegimi anlamissinizdir, cünkü giybet etmek ayni bir ölü eti yemek gibidir ![]() Yanlis hatirlamiyorsam birgün PeygAmber efendimizin yaninda olan biri baskasinin hakkinda konusmus, Peygamber efendimizde adama disini temizle demis, adam ben et yemedim ki Ya resulullah demis, Peygamber efendimizde giybet etmek ölü eti yemek gibidir demis ![]() Eger baskasinin hakkinda yalan yanlis seyler söylenirse, kisi hemi iftira atmis, hemde giybet etmis olur ![]() Eger söyledigi sey baskasinda bulunuyorsa giybet etmis olur ![]() Giybet sadece agizla olmaz, giybet gözlede olabilir ![]() ![]() giybet etmek cok tehlikelidir, cünkü Allahu Teala affetmez, cünkü kul hakkina girmis olursunuz o yüzden bu hakkinda konustugunuz kisi ve sizin aranizdadir ![]() Toplumumuzda ve diger toplumlardada su laf cok kullanilir, "aman su toplum böyle aman su toplum söyle" Toplumdan kastim mesela adanali olbilir veya karadenizli ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konu daha cok uzar gider ama ben fazla uzatmak istemiyorum, En son olarak sunu da belirteyim ki giybet etmekten hic hoslanmiyorum, yani nefret ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -alıntı- |
![]() |
![]() |
|