Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eti, ister, miyiz, yemek, ölü

Ölü Eti Yemek İster Miyiz?

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölü Eti Yemek İster Miyiz?

Ölü eti yemek ister miyiz?
Arkadaslar belki basliktan giybetten bahsedecegimi anlamissinizdir, cünkü giybet etmek ayni bir ölü eti yemek gibidir

Yanlis hatirlamiyorsam birgün PeygAmber efendimizin yaninda olan biri baskasinin hakkinda konusmus, Peygamber efendimizde adama disini temizle demis, adam ben et yemedim ki Ya resulullah demis, Peygamber efendimizde giybet etmek ölü eti yemek gibidir demis

Eger baskasinin hakkinda yalan yanlis seyler söylenirse, kisi hemi iftira atmis, hemde giybet etmis olur
Eger söyledigi sey baskasinda bulunuyorsa giybet etmis olur

Giybet sadece agizla olmaz, giybet gözlede olabilir Mesela okulda arkadaslarinizla oturuyorsunuz, aranizdan biri kalkip gidince arkasindan hemen kas göz isareti yapiyorsunuz veya arkadasinizda buluna bilir yaninizda ama ona belli etmeyecek sekilde kas göz isareti yapiyorsunuz iste buda giybettir

giybet etmek cok tehlikelidir, cünkü Allahu Teala affetmez, cünkü kul hakkina girmis olursunuz o yüzden bu hakkinda konustugunuz kisi ve sizin aranizdadir

Toplumumuzda ve diger toplumlardada su laf cok kullanilir, "aman su toplum böyle aman su toplum söyle" Toplumdan kastim mesela adanali olbilir veya karadenizli ( sadace örnek verdim)Iste bu lafi söylemeklede cok büyük hakka giriliyor, cünkü bütün adanali veya karadenizli olan kardeslerimizin hakkinda konusulmus olunuyor Bir düsünün arkadaslar öbür dünyada bu haklari nasil öderiz biz, nasil Hic düsünüyormuyuz bunlari, düsünmeliyiz arkadsalar, bu cok hassas bir mesele

Bu konu daha cok uzar gider ama ben fazla uzatmak istemiyorum, En son olarak sunu da belirteyim ki giybet etmekten hic hoslanmiyorum, yani nefret ediyorum Bizim yapacagimiz sey ise öncelikle giybet edenlere giybet ederek kul hakkinda girildigine ve yukarida belirtiyim seyleri anlatarak onlari uyarabiliriz, ama hale devam ederlerse orayi terk etmek en dogrusudur Selam ve dua ile

-alıntı-

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com