|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayıpların, çirkini, fenası, günahların, kalbleri, karartan, kötülükler, yalan |
![]() |
Yalan, Günahların En Çirkini, Ayıpların En Fenası, Kalbleri Karartan Bütün Kötülükler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalan, Günahların En Çirkini, Ayıpların En Fenası, Kalbleri Karartan Bütün KötülüklerYalan, günahların en çirkini, ayıpların en fenası, kalbleri karartan bütün kötülükler Yalan, günahların en çirkini, ayıpların en fenası, kalbleri karartan bütün kötülüklerin başıdır ![]() (Yalan, rızkı azaltır ![]() (Yalan, nifak kapılarından biridir ![]() (İman sahibi, her hataya düşebilir ![]() ![]() (Doğru olun, doğruluk iyiliğe, iyilik ise, Cennete çeker ![]() ![]() (Münafıklık alametinden biri de yalan söylemektir ![]() (Şu üç şeyden biri kimde bulunursa, o kimse, namaz kılsa da, oruç tutsa da münafıktır: Yalan söylemek, sözünde durmamak, emanete hıyanetlik ![]() (İnsanları güldürmek için yalan söyleyenlere, yazıklar olsun!) [Ebu Davud] (Sözle çıkarılan fitne, kılıçla çıkarılan fitne gibidir ![]() ![]() (Pazarcıların çoğu facirdir! Çok yemin ederek günaha girerler ve yalan söyleyerek alış-veriş yaparlar ![]() (Aldatan Cehennemdedir ![]() Peygamber efendimiz, yalan söyleyenin ağzının bir taraftan kulağına kadar demir çengelle yırtılacağını, diğer tarafa geçildiğinde, önceki yırtılan tarafın iyi olacağını, sonra iyi olan tarafın tekrar yırtılarak bu şekilde kıyamete kadar, kabrinde azabın devam edeceğini bildirmiştir ![]() Hz ![]() Ben küçüktüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Eğer bir şey vermeyip aldatmak için söyleseydin, yalan günahı yazılırdı ![]() Bir kimse, Peygamber efendimize dedi ki: - Bırakamadığım üç günaha tutuldum ![]() ![]() Peygamber efendimiz de buyurdu ki: - Yalanı benim için terket! Adam, peki diyerek gitti ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|