![]() |
Sebzeli Dürüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Dürümsebzeli dürüm Sebzeli Dürüm Tarifi Sebzeli Dürüm Nasıl yapılır? Buzdolabında kalan az sebzelerinizi değerlendirebileceğiniz ve kolay hazırlanabilen sebzeli dürüm tarifi ![]() Malzemeleri 1 adet kabak 1 adet patlıcan 1 adet havuç 2 adet lavaş ekmeği 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvıyağ Damak tadınıza göre tuz Yapılışı Patlıcan, kabak ve havucun kabuklarını soyun ![]() Orta kalınlıkta uzunlamasına dilimleyin ![]() Sebzeleri karıştırma kabına alın ![]() Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyip harmanlayın ![]() Sebzeleri fırın tepsisine dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ![]() Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın ![]() Lavaş ekmeği fırında ya da yapışmaz tavada ısıtın ![]() Pişen sebzeleri fırından çıkarıp lavaş ekmeklerinin arasına pay edin ![]() Üzerine sarımsaklı yoğurt sürün ![]() Rulo biçiminde sarın ![]() Sıcak servis yapın ![]() Not Patlıcanların kararmaması ve acısının çıkması için 10 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|