![]() |
Yemek Tarifleri Rokalı Dana Eti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri Rokalı Dana EtiYemek tarifleri Rokalı Dana Eti RokalıDanaEti (4 Kişilik) ![]() 2 Çorba Kaşığı Baharatlı Un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırılmış) 1 kg Dana Eti (göğüs kısmından, fazla yağı alınıp kuşbaşı doğranmış) 60 gr Tereyağ (4 çorba kaşığı) 12 Taze Soğan (ayıklanmış) 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1/2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Tatlı Kaşığı Hardal 6 Çorba Kaşığı Roka (ince ince doğranmış) 2 Demet Roka (ayıklanmış, yıkanmış ve silkelenerek suyu atılmış) Yemeğin Tarifi Baharatlı unu orta boy bir kaseye koyup, etleri bu una bulayınız; silkeleyerek fazla unlarını atıp, etleri bir kenara koyunuz ![]() Geniş bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Etleri tavaya koyup, sık sık karıştırarak 8-10 dakika, her tarafları kahverengi olana kadar kızartınız ![]() Et suyunu, şarabı ve hardalı ekleyip ateşi yükseltiniz ve devamlı karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip doğranmış rokayı içine koyarak karıştırınız ![]() Karışımı ısıtılmış bir servis tabağına alıp, kalan rokayla birlikte servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|