Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah, hzalinin, inanmayan, komşusu, vardı

Hz.Ali'nin Allah' A İnanmayan Bir Komşusu Vardı!

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz.Ali'nin Allah' A İnanmayan Bir Komşusu Vardı!

HzAli'nin Allah' a inanmayan bir komşusu vardı!

Allah ismi,herhangi bir kökten türememmiştirİkili ve çogulu yokturÖzel isimler diğer dillere tercüme edilemezlerBu nedenle ''Allah'' ismi,hiçbir dille tercüme edilemez

HİKAYE:YA "Allah"cc varsa:

HzAli'nin Allah' inanmayan bir komşusu vardıKomşusu HzAli'yi Allah^'a inandığı için küçümsemeye çalışırdı
Günlerden bir gün,komşusu hzAli'yi durdurdu:
-Ey Ali!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanıyor,bu dünyada yaptıklarının ahirette hesabını vereceğini düşünüyorsunBu yüzden dünya hayatının zevklerini yaşayamıyorsunç Bir de bana bak,Allah'a ve ahiret gününe inanmadığım için öldükten sonra hesap verecegimi de düşünmüyorumO yüzden canımın her istediğini dilediğince yapabiliyorum
Ne dersin sen mi mutlusun,ben mi mutluyum?diye sordu

HzAli,inançsız komşunun sözlerine güldü
-Komşum!Sen Allah'a ve ahiret gününe inanmıyor,Öldükten sonra dirilmeyi kabul etmiyorsunCenneti ve cehennemi yok sayıyorsun

Eğer senin dediğin gibi ahiret hayatı yoksa,ölen her insan toprak olup gidecekse ben de toprak olup giderim

Fakat eğer benim inandığım gibi ahiret varsa,insanlar öldükten sonra dirilecek ve dünyadayken yaptıklarının hesabını verecekse işte o zaman sen ne yapacaksın?Cehennemin sonsuz azabına nasıl dayanacaksın?Bu durumda senin kaybın mı benim kaybım mı daha önemli olur,düşünmek gerekmez mi?

Komşusu,HzAli'nin bu cevabı karşısında irkilirEvet HzAli'nin açıklaması gayet açıktırKendi Kendine söylenir:''Dilediğimce yaşayıp dünyada mutlu olsuğumu zannedebilirim,ya ahiret varsa,o zaman halim ne olur?diye derin düşüncelere dalar

Sonunda inanmaktan başka çare göremezKelime-i Şehâdeti getirerek müslüman olurHayatında ahirette utanmayacağı işler yapmaya çalışırKendisi gibi birçok inançsızın müslüman olmasına sebep olur
senai demirci

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com