Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
allahın, aslı, bizzat, dair, dolaşıyor, günü, kendisinin, kıyamet, mıdır, okuyacağına, rahman, suresini, söylentiler

Allah'ın, Kıyamet Günü Bizzat Kendisinin Rahman Suresini Okuyacağına Dair Bazı Söylentiler Dolaşıyor, Bunun Aslı Var Mıdır?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Allah'ın, Kıyamet Günü Bizzat Kendisinin Rahman Suresini Okuyacağına Dair Bazı Söylentiler Dolaşıyor, Bunun Aslı Var Mıdır?






Allah'ın, kıyamet günü bizzat kendisinin Rahman suresini okuyacağına dair bazı söylentiler dolaşıyor, bunun aslı var mıdır?
Bütün araştırmalarımıza rağmen hadis kaynaklarında hususî olarak Rahman, Ta Ha veya başka bir surenin okunmasıyla ilgili herhangi bir rivayete rastlayamadık

Genel olarak, Allah’ın cennet halkına Kur’an okuyacağına dair bir rivayet Hakim-i Tirmizî’de yer almıştır Elbanî bu hadisin zayıf olduğunu söylemiştir(bk Daîfu’l-Cami’, no: 1834)

Deylemî de Ebu Hureyre’den merfu olarak yaptığı rivayette “İnsanlar, kıyamet günü Rahman(olan Allah)’ın onlara okuduğu Kur’an’ı işittikleri gibi hiç işitmemişlerdirmanasına gelen bir ifadeye yer verilmiştir Elbanî bunun da zayıf olduğunu belirtmiştir(bk Daîfu’l-Cami’, no: 4157)

sie

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.