Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cennet, yerdir

Cennet Nasıl Bir Yerdir?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cennet Nasıl Bir Yerdir?






Cennet nasıl bir yerdir?

Cennet Kuran ayetlerine uyan, Allah'ın emirlerini yerine getiren, yaşamını O'nun rızası için geçiren insanların sonsuza kadar yaşayacakları, istedikleri herşeye sahip olarak mutluluk içinde yaşam sürecekleri bir yerdir Cennette insan, aklına gelen her türlü güzelliğe dilediği anda sahip olabilecek, dilediğini dilediği anda yapabilecektir İnsan nefsinin arzu edeceği ve zevk alacağı herşey ve daha fazlası cennette mevcuttur Ayetlerde inananların göreceği güzel karşılık şöyle haber verilmiştir:

Ey kullarım, bugün sizin için korku yoktur ve siz mahzun olmayacaksınızKi onlar, benim ayetlerime iman edenler ve müslüman olanlardırSiz ve eşleriniz cennete girin; 'sevinç içinde ağırlanacaksınız'Onların etrafında altın tepsiler ve testilerle dolaşılır; orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet (zevk)
aldığı herşey var Ve siz orada süresiz kalacaksınızİşte, yaptıklarınız dolayısıyla mirasçı kılındığınız cennet budur (Zuhruf Suresi, 68-72)
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.