![]() |
Hamur Tatlıları Arap Kadayıfı (5 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Tatlıları Arap Kadayıfı (5 Kişilik)Hamur Tatlıları Arap kadayıfı (5 kişilik) Arap Kadayıfı (5 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limon 50 gr çekilmiş yeşil fıstık HAZIRLANIŞI : Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin ![]() Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın ![]() ![]() Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|