Hazırlanması:[*]Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 10-15 dakika dinlendirinHamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın Üzerine bolca ceviz serpin Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın [*]Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin[*]Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın[*]200gr tereyağını eritin Üzerinde biriken köpükleri alın Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin[*]190C fırında iyice kızarana kadar pişirinFırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin Soğuk şerbeti üzerine dökün
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.