Hamur Tatlıları ,Gül Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları ,Gül TatlısıHamur Tatlıları ,Gül Tatlısı ![]() Gül Tatlısı Malzemeler:
Hazırlanması:[*]Şerbeti hazırlayıp soğutun Hamur malzemelerini yoğurup dinlendirin Hamuru 30 bezeye ayırın Her bir bezeyi nişastayla servis tabağı kadar açın Üzerlerine bolca ceviz serpin [*]Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın [*]Alt tarafını da aynı şekilde toplayın Daha sonra karşılıklı yan kenarları ortaya toplayarak bir artı şekli (papatya) elde edin [*]Ortaya çıkan papatya şeklinin kenarlarını üstüne kapatın (dört kenarı üstüne kapatın, cevizler gözükmesin) [*]İşlem bitince elinizi spatula gibi kullanarak tepsiye ters çevirerek dizin [*]Hepsi için aynı işlemi tekrarlayın Bitince tepsinin üzerine eritilmiş 250gr tereyağını gezdirin 190C'de üzeri kızarana kadar pişirin [*]Pişince sıcak tepsinin üzerine soğuk şerbeti gezdirin (önceden yaparsanız tepsi soğuk, şerbet ılık olsun )
|
|
|
|