Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma TatlısıHamur Tatlıları ,Tarçınlı Ballı Lokma Tatlısı Malzemeler : 3 su b un 1 tatlı k yaş maya 1 çorba k toz şeker Alabildiği kadar su Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için: 4 su b toz şeker 2 su b su Yarım limon ÜZERİ İÇİN: Tarçın Bal Hazırlanışı : Şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şekeri alınÜzerine 2 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakınŞerbet kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakınBir kabın içine 1 tatlı kaşığı yaşmayayı alınMayanın üzerine 1 çay bardağı ılık su ilave edin ve mayayı eritinaz miktarda un ilave edin ve mayayla beraber karıştırın ve bulamaç haline getirin Daha sonra üzerine 3 su bardağı unu ilave edin ve mayalanması için bekletinDaha sonra unun ortasına sıcak su ilave edin ve tekrar karıştırınLokma hamurunun kıvamı lastik kıvamında olamalıdırÜzerini streç filimle kapatınTencereye sıvıyağ alın ve yağı kızdırınTencereye elinizi ıslatıp tatlı kaşığı kullanarak lokmaları tencereye dökün ve lokmaları kızartın Lokmaları servis tabağına alınÜzerine soğuk şerbeti dökün Üzerine bal ve tarçın ilave edip sıcak sıcak servis edinÇıtır çıtrı bir lokma oldu afiyet olsun afiyet olsun |
|