Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lemis, pazılı

Pazılı Lemis

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Lemis






Pazılı lemis
Pazılı lemis

Malzemeler:



2 su bardağı un

1 su bardağından az su

1 çay kaşığı tuz



2 bağ pazı

2 yemek kaşığı tereyağ

2 orta boy soğan

tuz, karabiber



Hazırlanışı:



1- Yoğurma kabının unu koyup kenarlarına tuzu ekleyin Ortasını havuz gibi açıp suyu azar azar ilave edin Ele yapışmayan bir hamur elde edin Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın Sonra üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin

2- Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın Soğanlarıda incecik doğrayın Tereyağında soğanı kavurun Üstüne pazıyı ekleyip tuz karabiberle harmanlayıp pazıyı öldürün 5-6 dakika pişirin ortalama olarak Soğumaya bırakın

3- Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın Bir tarafına iç malzemeden koyun D şeklinde kapayın Yağsız tavada önü arkasını pişirin Piştikten sonra sıcakken önünü arkasını tereyağı sürün Afiyet olsun uşağum

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.