Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, malatya, patatesli

Patatesli Malatya Böreği

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Malatya Böreği






Patatesli malatya böreği
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Hamur yoğrulur ve yoğrulan bu hamurdan ekmek tahtası üzerinde oklava ile yufka açılır

Ayrı bir kapta haşlanmış patates, soğan hep birlikte doğranır, üzerine tuz, toz biber atılarak karıştırılır Ayrı bir tavada yağ eritilir

Bütün bunlar hazırlandıktan sonra yere bir gazete kağıdı serilir Alınan yufka bunun üzerine koyulur Yufkanın içine önceden patatesle hazırlanmış içten bir miktar alınarak serilir Bunun üzerine eritilmiş yağdan bir kaşık dökülür Gazetenin iki ucundan tutularak yufka dürülür Dürülen yufka, içi yağlanmış tepsinin ortasından başlamak üzere kıvrımlaştırılarak yerleştirilir Bu işlem tepsi dolana kadar tekrarlanır

Üzerine eritilmiş yağ dökülen börek fırına sürülür Piştikten sonra dilimlenir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.