Sebzeli Bohça Börek Tarifi |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Bohça Börek TarifiSebzeli Bohça Börek Tarifi Sebzeli Bohça Börek Tarifi - Sebzeli Bohça Börek Nasıl Yapılır - Sebzeli Bohça Börek Malzemeleri Malzeme Listesi * 15 Baş Karnıbahar * 10 Baş Brokoli * 6 Yemek Kaşığı Mısır (Konserve) * 2 Adet Domates * 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 1 Adet Yufka * 1 Adet Yumurta Sarısı Sebzeli Bohça Börek Nasıl Yapılır? 1 Karnabahar ve brokolileri demetten küçük parçalar halinde ayırın ve iyice yıkayıp kurulayın 2 Derince mümkünse wok tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırdıktan sonra karnabahar ve brokolileri ekleyin 3 Üzerine 6-7 yemek kaşığı mısırı da ekleyip soteleyin 4 Sebzelerin rengi iyice değiştikten sonra küp doğranmış veya püre haline getirilmiş domatesi üzerine ekleyip pişirmeye devam edin (biz yaz sonu konsevelenmiş biber ve domates karışımı kullanmayı tercih ettik) 5 Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin 6 Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayın 7 Ortadan ikiye böldüğünüz yufkanın bir yarısını tepsinin sağ tarafına diğer yarısını sola yerleştirin 8 Hazırladığınız malzemeyi eşit olarak yufkalara bölüştürün 9 Yufkanın açık (kısa) olan uçlarını sağdan ve soğdan dağılmaması için sebzelerin üzerine kapatın 10 Yufkanın açıkta kalan uzun kısımlarını yukarı kaldırıp havada birleştirin bir iki kez kendi etraflarında döndürüp böreğin üst kısmına doğru sererek bırakın 11 Bir yumurtanın sadece sarısını çırpın ve hazırladığınız böreklerin üzerine sürün 12 Isıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin Not: Yufka sadece bir adet kullanıldığından hızlı pişen bir börek olacaktır ve sebzeli olması dolayısıyla et yanında servis esilmesi tavsiye edilir Afiyet Olsun |
|