![]() |
Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu BörekYemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek Sulu Börek Beş çayında ya da akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz; peynirli, yumuşacık sulu börek tarifi MSN Kadın’da! ![]() Sulu Börek Tarifi Malzemeler, 5 adet yufka 2 dilim beyaz peynir (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 2 adet yumurta Yarım çay bardağı sıvıyağ Çörek otu Su Tuz Hazırlanışı, Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu kâsede karıştırın ![]() Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün ![]() Üçgen kesilmiş yufkanın geniş tarafına 1 yemek kaşığı peynirli harç koyun ![]() Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin ![]() Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrar edin ![]() Hazırladığınız börekleri orta derinlikte bir fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin ![]() Böreklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buzdolabında yarım saat bekletin ![]() Sürenin sonunda börekleri dikkatlice tepsiden çıkarıp suyunun süzülmesi için temiz bir bez üzerine dizin ![]() Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip börekleri yerleştirin ![]() Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın ![]() Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|