Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu BörekYemek Tarifleri - Hamur İşleri - Sulu Börek Sulu Börek Beş çayında ya da akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak sunabileceğiniz; peynirli, yumuşacık sulu börek tarifi MSN Kadın’da! Sulu Börek Tarifi Malzemeler, 5 adet yufka 2 dilim beyaz peynir (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 2 adet yumurta Yarım çay bardağı sıvıyağ Çörek otu Su Tuz Hazırlanışı, Rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu kâsede karıştırın Her bir yufkayı üçgen olacak şekilde 4 eşit parçaya bölün Üçgen kesilmiş yufkanın geniş tarafına 1 yemek kaşığı peynirli harç koyun Rulo şeklinde sarıp, kendi etrafında döndürerek sarmal şekil verin Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrar edin Hazırladığınız börekleri orta derinlikte bir fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin Böreklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin ve buzdolabında yarım saat bekletin Sürenin sonunda börekleri dikkatlice tepsiden çıkarıp suyunun süzülmesi için temiz bir bez üzerine dizin Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip börekleri yerleştirin Ayrı bir kâsede yumurta, sıvıyağ ve bir miktar tuzu çırpın Karışımı böreklerin üzerine sürüp çörekotu serpin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
|