07-27-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Güneş Doğunca Okunacak Dualar
Gece ve gündüz okunacak dualar Güneş Doğunca Okunacak Dualar
Güneş Doğunca Okunacak Dualar
223- Ebû Sa'id El-Hudri'den (R Anh) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, güneş doğduğu zaman Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle derdi:
"Elhamdü lillâhilîezî cellelenâ elyevme âfiyetehû ve câebişşemsi min matla'ihâ Allâhümme esbahtü eşhedü leke bimâ şehidte bihîlinefsike ve şehidet bihî melâiketü ve hameletü arşike ve cemîu halkıke enneke entel-îâhu Lâ ilahe illâ ente'l-kâimü bilkısti Lâ ilahe illâ ente'l-azîzu'l-hakîm Üktüb şehâdetîba'deşehâdetimelâiketi ve uli'1-ılmi, Allâhümme ente's-selâmü ve minke's-selâm ve ileyke's-selâm Es'elüke yâ ze'1-celâli ve'l-ikrâmi en testecîbe lenâ da'vetenâ ve en tu'hyenâ rağbetenâ ve en tuğni-yenâ ammen ağneytehû annâ min halkıke Allâhümme aslih lîdîniyellezî huve ısmetü emrî Ve aslih lî dünyâyelletî fîhâ maîşetî Ve aslih lî âhireti-yelletî ileyhâ münkalebî '*
(Bugün üzerimize afiyeti bürüyen ve güneşi doğudan getiren Allah'a ha m d olsun  Allah'ım Kendine şahid kıldığın şeylerle Senin varlığına şahidlik ederim; meleklerinin, Arş'ını taşıyanların ve bütün yaratıklarının şehâdeti ile şahidlik ederim ki, Sen Allah'sın, Senden başka adaleti ayak-ta tutan ilâh yoktur Azîz ve Hakîm olan ilâh, ancak Sensin Melekleri-nin ve ilim sahihlerinin şehâdetinden sonra benim şehadetimi kabul et Allah'ım, Sen her türlü noksanlıktan selâmet üzeresin, selâmet Senden-dir ve selâmet bulmak da Sanadır Ey Celâl ve İkram sahibi,duamızınkabulünüSendenistiyorum;isteği mizin verilmesini, yaratıklarından bize muhtaç bırakmadıklarına, bizi muhtaç bırakmamanı Senden isterim İşi-min selâmeti olan dinimi bana düzelt Geçimim kendisinde olan dünyamı da düzelt ve dönüp varacağım yer olan âhiretimi de düzelt "[url=ada99:009 htm#_ftn45]
224- Abdullah ibni Mes'ud'dan (Radıyallahu Anh) mevkuf olarak ri-vayet edildiğine göre, kendisi, güneşin doğmasını gözetleyip ona haber verecek birini görevlendirirdi Güneşin doğuşunu ona haber verince (Ab-dullah ibni Mes'ud) şöyle derdi:
"Elhamdü lillâhilîezî vehebe lenâ hâze'l-yevme ve ekâlenâ fihi aserâtinâ " (Bugünü bize bağışlayan ve bugünde bizden engelleri kaldıran Allah'a hamd olsun "[url=ada99:009 htm#_ftn46]
|
|
|