Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağlı, dualar, hadisler, olmayan, sebebe, vakte

Sebebe Ve Vakte Bağlı Olmayan Dualar Hadisler

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hadis No : 1858
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım: Resulullah (sav) dua ederken şunu söylerdi: "Allahım, dinimi doğru kıl, o benim işlerimin ismetidir, Dünyamı da doğru kıl, hayatım onda geçmektedir Ahiretimi de doğru kıl, dönüşüm orayadır Hayatı benim için her hayırda artma (vesilesi) kıl Ölümü de her çeşit şerden (kurtularak) rahat(a kavuşma) kıl"
Kaynak: Müslim, Zikr 71, (2720)

Hadis No : 1859
Ravi: Enes
Tanım: Resulullah'ın duasının çoğu: "Allahümme atina fi'd-dünya haseneten ve fi'l-ahireti haseneten ve kına azabe'n-nar (Allahım bize dünyada da bir hayır, ahirette de bir hayır ver, bizi cehennem azabından koru" idi
Kaynak: Buhari, Da'avat 55, Tefsir, Bakara 36; Müslim, Zikr 26, (2690); Ebu Davud, Salat 381, (1519)

Hadis No : 1860
Ravi: Enes
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim cenneti üç kere isterse, cennet: "Allah'ım onu cennete koy" der Kim Allah'tan üç sefer ateşe karşı koruma taleb ederse, cehennem: "Allah'ım onu ateşten koru" der"
Kaynak: Tirmizi, Cennet 27, (2575); Nesai, İstiaze 56, (8, 279); İbnu Mace, Zühd 39, (4340)

Hadis No : 1861
Ravi: Ali
Tanım: Anlattığına göre, "Bir mükateb ona gelerek: "Kitabet borcumu ödemekten aciz kaldım, bana yardım et" dedi Ona şu cevabı verdi: "Sana, Resulullah (sav)'ın bana öğretmiş bulunduğu bir duayı öğreteyim (Onu okuduğun takdirde) Sıyr dağı kadar borcun da olsa, Allah onu sana bedel öder Şöyle diyeceksin: "Allah'ım, yeterince helalinden vererek beni haramından koru Lütfunla ver, başkasına muhtaç etme"
Kaynak: Tirmizi, Da'avat 121, (3558)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com