|
|
Konu Araçları |
namazin, okukesinlikle, selam, sonunda, terketme, vermeden |
Her Namazin Sonunda (Selâm Vermeden) Oku.Kesinlikle Terketme |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Her Namazin Sonunda (Selâm Vermeden) Oku.Kesinlikle TerketmeHer Namazin Sonunda (selâm vermeden) OkuKesinlikle terketme Allâhumme eginniy alâ zikrike ve sükrike ve hüsni ibâdetik Anlami: Allahim seni zikretmemi, sana sükretmemi ve güzel bir sekilde kulluk etmemi arttir, kolaylastir Bilgi: Bize göre çok degerli olan bu duâyi bütün zikir formüllerimizin ilk sirasinda yerlestiririz Bu duâyi bize Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem Muâz bin Cebel vasitasiyla ögretiyor Muâz bin Cebel radiyallâhu anh Resûl-i Ekrem'in yakin ashâbindan ve çok sevdigi zâtlardan biri, söyle anlatiyor olayi: -Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem bir gün elimi tutup bana söyle dedi: - Yâ Muâz Vallâhi seni çok seviyorum! Sana bir seyler tavsiye edeyim; onlari her namazin sonunda (selâm vermeden) oku Kesinlikle terketme! Söyle dersin: - Allahim, seni zikretmek, sana sükretmek ve sana güzel bir sekilde kulluk etmek için bana yardim et! Efendimiz aleyhis-selâm'in sevgisini bu sekilde yeminle takviye ederek ifâde ettigi bir zâta ögrettigi duâ ne derece önemlidir, bunu takdirinize birakiyorum |
|