Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borçtan, dua, için, keder, kurtulmak, okunacak, üzüntü

Üzüntü, Keder Ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâ

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

206- Ebû SaidEl-Hudrî'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine gö-re, şöyle demiştir: "Bir gün, Resûltillah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Mescide girdi Bir de orada Ebû Ümâme adında ensardan bir adam bulunuyordu Peygamber ona: Ey Ebû Ümâme, böyle namaz vakti olmadığı bir zamanda seni bu-rada oturuyor görmekteyim, (nedir bu halin)? dedi Ebû Umâme: - Üzerime çöken üzüntüler ve borçlar, ya Resûlallah! Peygamber efendimiz buyurdu: - Sana bir takım sözler öğreteyim mi ki, onları söylediğin zaman, Al-lah senin üzüntünü gidersin ve senden borcunu ödesin? Ben, evet (öğret) ya Resûlallah, dedim Peygamber efendimiz buyurdu: Sabahladığın ve akşamladığın vakitlerde şunları söyle: "Allâhümme innî eûzü bike mine'l-hemmi ve'1-hezeni ve eûzü bike mine'i-aczi ve'1-ke'seîi Ve eûzü bike mine '1-cünbi ve'1-buhli Ve eûzü bi-ke min ğalebeti'd-deyni ve kahrirricâli" (Allah'ım! Üzüntü ve kederden Sana sığınırım Acziyetden ve ten bellik-ten Sana sığınırım Korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım Borç altına düşmekten ve düşmanların üstün gelmesinden Sana sığınırım" Ebû Ümâ-me der ki, ben bunu yaptım Allah Tealâ, üzüntü ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı[url=ada99:009htm#_ftn27]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com