Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, dualar, etmenin, fazileti, gece, gecenin, gündüz, ikinci, istiğfar, okunacak, yarısında

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Her Gecenin İkinci Yarısında Dua Ve İstiğfar Etmenin Fazileti

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gece Ve Gündüz Okunacak Dualar Her Gecenin İkinci Yarısında Dua Ve İstiğfar Etmenin Fazileti

Gece ve gündüz okunacak dualar Her Gecenin İkinci Yarısında Dua Ve İstiğfar Etmenin Fazileti
Her Gecenin İkinci Yarısında Dua Ve İstiğfar Etmenin Fazileti

279- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre Re-sûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Gecenin son üçte biri ka-lınca, Rabbımız (Allah'ın rahmeti) aşağıda semaya iner derki: Yok mu bana duâ eden, duasını kabul edeyim Yok mu benden isteyen, istediğini vereyim Yok mu benden mağfiret dileyen, onu bağışlayayım!" Müs-lim'in rivayeti de şöyle:
"Allah Sübhânehu ve Teâlâ'nm rahmet ve melekleri), her gecenin ilk üçte biri geçince aşağı semâya inip der ki: Ben Melik'im, ben Melik'im (her şeyin sahibi ve mutasarrıfıyım) Kim var bana duâ eden, duasını ka-bul edeyim, kim var benden isteyen, istediğini vereyim Benden mağfiret dileyen kim var, onu bağışlayayım! Fecir aydmlamncaya kadar böyle
devam eder" Bir rivayette de: "Gecenin bir kısmı veya üçte ikisi geçince" şeklindedir[url=ada99:009htm#_ftn104]
280- Amr ibn Abese' (radıyallahu Anh) den rivayet edildiğine göre, kendisi Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in şöyle buyurduğunu işit-miştir:
Allah'ın rahmetinin kula en yakın olduğu zaman, gecenin son vakti-dir Bu saatte Allah Tealâ'yi zikredenlerden olmaya gücün yetiyorsa, ol (bunu yap)"[url=ada99:009htm#_ftn105]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com