Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşam, dualar, okunacak, sabah, zikirler

Sabah Ve Akşam Okunacak Zikirler Ve Dualar

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

187- Ebû Hüreyre'den (radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, demiş-tir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Seîlem şöyle buyurdu:
"Kim kî, sabahladığı ve gecelediği zaman yüz defa şu tesbîhi yaparsa, kıyamet gününde bu yaptığından daha faziletlisi ile hiç kimse gelemez; ancak onun gibi söyleyen yahud buna ziyade yapan bir kimse gelebilir
"Sübhânellâhi ve bihamdihî"
(Allah'a hamd eder olduğum halde O'nu noksanlıklardan tenzih ederim" Ebu Davud'un rivayetinde:
"Sübhânellâhi'l-azîmi ve bihamdihî"
(Yüce Allah'a hamd ederek onu noksanlıklardan tenzih ederim) şek-lindedir[url=ada99:009htm#_ftn8]
188- Sahih isnadlarla Abdullah ibni Hubeyb'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, şöyle demiştir:
"Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem bize namaz kıldırsın isteği üzere yağmurlu ve çok karanlık bir gecede evden çıktık Nihayet ona ka-vuştuk Bana;
- Oku! dedi Ben bir şey söylemedim Sonra
- Oku! dedi Ben, bir şey söylemedim Sonra;
- Oku! dedi Ben dedim ki:
- Ey Allah'ın Resulü, ne söyleyim? Peygamber, şöyle söyle, buyurdu:
- Akşamladığın zaman ve sabahladığın zaman üçer kerre Kul Hüvel-lahu Ahad ile Muavvizeteyni (Felâk ve Nâs sûrelerini) oku her kötü şeyi senden engeller"[url=ada99:009htm#_ftn9]
189- Sahih isnadlarla Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) rivayet edil-diğine göre, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem sabahladığı zaman şöyle buyururdu:
''Allâhümme bike asbehnâ ve bike emseynâ ve bike nahyâ ve bike ne-mûtü ve ileyke'n-nüşûrü"
(Allah'ım! Senin varlığın sebebiyle sabahladık Senin varlığın sebebiyle geceledik Senin varlığınla yaşarız Senin varlığınla ölürüz Öldükten sonra dirilip hesap vermek Sanadır"
Gecelediği zaman da şöyle derdi:
"Allâhümme bike emseynâ ve bike nehyâ ve bike nemûtü ve ileyke'n-nüşûrü"
(Allah'ım! Senin varlığın sebebiyle geceledik Senin varlığınla yaşarız, Senin varlığın sebebiyle ölürüz Öldükten sonra dirilip hesap vermek sanadır)"[url=ada99:009htm#_ftn10]
190- Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine göre, Pey-gamber sallallahu Aleyhi ve Sellem bir yolculukta bulunduğu zaman se-her vaktine girince şöyle buyururdu:
"Semme'a sâmi'un bihamdillâhi ve hüsni belâihî ahynâ rabbenâ sâ-hibnâ ve efdıl aîeynâ â'izen billahi mine'n-nâri"
(Allah'a hamdinıizi ve Allah'ın bize olan güzel imtihanını işiten kim-se (bunu başkasına) ulaştırsın Allah'ım! Bize sahib ol Ateşten Allah'a sığınır olduğumuz halde, üzerimize nimetini ihsan et)"[url=ada99:009htm#_ftn11]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com