|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
edenleri, ibadet, kabri, sakındırmak, salihlerin, yanında |
![]() |
Salihlerin Kabri Yanında İbadet Edenleri Sakındırmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salihlerin Kabri Yanında İbadet Edenleri SakındırmakSalihlerin Kabri Yanında İbadet Edenleri Sakındırmak Salihlerin Kabri Yanında İbadet Edenleri Sakındırmak Aişe (Radiyallahu Anha) şöyle dedi: “Ümmü Habibe ile Ümmü Seleme, Habeşistan’da gördükleri içinde resimler bulunan bir kiliseden bahsettiler ![]() ![]() −‘Onlar içlerindeki salih bir kimsenin vefat ettiğinde, kabri üzerine bir (türbe dikip) mescid yaparlar ![]() ![]() ![]() Buhari 527 Bu hadis bize kabirlerin üzerine türbe yapmanın, bu şekilde oraları mescid edinmenin bizi Allah’ın yanında yaratılmışların en şerlisi haline dönüştürdüğünü bildirmektedir ![]() Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kabrinin bayram yeri edinilmesini yasaklayıp şöyle buyurmuştur: “Evlerinizi kabirler, kabrimi de bayram yeri yapmayın! Nerede olursanız oradan bana salât-u selam getirin ![]() ![]() Ebu Davud 2042, Albani Sahihu’l-Cami 7226 Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) kendi kabrine veya başkalarının kabrine ziyaret amacıyla yolculuk yapılmasını yasaklamıştır ![]() ![]() Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Şu üç mescidin gayrına yükler bağlanıp yolculuk yapılmaz: 1) Benim bu mescidim, 2) Mescidi Haram ve 3) Mescidi Aksadır ![]() Buhari 1130, Müslim 1397/511 |
![]() |
![]() |
|