Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
oluşu, riyâzü, salihin, tutmanın, yas, yasak

Riyazü's Salihin - Yas Tutmanın Yasak Oluşu

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

HADİS 'a yemin ederim ki, benim kokuya hiç ihtiyacım yok; şu kadar var ki, ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in minberde şöyle buyurduğunu duydum:
"'a ve âhiret gününe iman eden bir kadının ölü için üç günden fazla yas tutması helâl değildir Sadece kocası için dört ay on gün yas tutabilir" Hadisi rivayet eden Zeyneb Binti Ebû Seleme der ki:
Daha sonra ben, kardeşi vefat ettiğinde Zeyneb Binti Cahş radıyallahu anhâ'nın yanına da gitmiştim O da koku isteyip süründü ve sonra şöyle dedi:
'a yemin ederim ki, benim koku sürünmeye ihtiyacım yok; ancak ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in minber üzerinde şöyle buyurduğunu işittim:
"' ve âhiret gününe iman eden bir kadının ölü için üç günden fazla yas tutması helâl değildir Sadece kocası için dört ay on gün yas tutabilir"
Buhârî, Cenâiz 31, Talâk 46; Müslim, Talâk 58 Ayrıca bk Ebû Dâvûd, Talâk 43, 46; Tirmizî, Talâk 18; Nesâî, Talâk 55, 58, 59; İbni Mâce, Talâk 35

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com