![]() |
Af Ve Mağfiret İle İlgili Hadisler Kütub-U Sitte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Af Ve Mağfiret İle İlgili Hadisler Kütub-U SitteAf ve mağfiret ile ilgili hadisler Kütub-u Sitte 4111 - Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâla hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı ![]() Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533) ![]() 4112 - Müslim'de Ebu Hüreyre'nin bir rivayeti şöyledir: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Nefsim kudret elinde olan Zât'a yemin ederim ki, eğer siz hiç günah işlemeseniz, Allah sizi toptan helak eder; günah işleyen, arkadan da istiğfar eden bir kavim yaratır ve onları mağfiret ederdi ![]() Müslim, Tevbe 9, (2748) ![]() Rezin şu ziyadede bulundu: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdu ki: "Nefsim elinde bulunan Zat-ı Zülcelâl'e yemin olsun ki, günah işlemediğiniz takdirde ondan daha büyük olan ucb'e düşeceğinizden korkarım ![]() Bu rivayet, Münziri'nin et-Terğib ve't-Terhib'inde kaydedilmiştir (4, 20) ![]() 4113 - Hz ![]() ![]() Hak Teâla da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır ![]() Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der ![]() Alllah Teâla Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır ![]() Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der ![]() "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muâhaze eden bir Rabbi olduğunu bildi ![]() ![]() Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758) ![]() 4114 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Tirmizi, Da'avat 106, (3534) ![]() 4115 - Cündeb radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bir adam: "Vallahi Allah falancayı mağfiret etmiyecek!" diye kesip attı ![]() ![]() Müslim, Birr 137, (2621) ![]() 4116 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Beni Allah'la başbaşa bırak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Hüreyre radıyallahu anh der ki: "(Adamcağız Allah'ın gadabına dokunan münasebetsiz) bir kelime konuştu, bu kelime dünyasını da, ahiretini de heba etti ![]() Ebu Davud, Edeb 51, (4901) ![]() 4117 - Yine Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bir adam vardı, (günah işleyerek nefsine zulmetmekte) çok ileri idi ![]() ![]() Ölünce, bu söylediği ona yapıldı ![]() "Sende ondan ne varsa bana toplayıver!" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() "Senden korktuğum için ey Rabbim!" cevabını verdi ![]() ![]() Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Müslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz 117, (4, 113) ![]() 4118 - Ümmü'd-Derdâ radıyallahu anha anlatıyor: "Ebu'd-derda radıyallahu anh'ı işittim ![]() ![]() Ebu Davud, Fiten 6, (4270) ![]() Kütub-u Sitte |
![]() |
![]() |
|