Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdestsiz, kabul, namazın, olmadığı

Abdestsiz Namazın Kabul Olmadığı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

(115) Allahu Teâlâ şöyle buyuruyor:
“Ey iman edenler, namaza dur(mak iste)diğiniz zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve ayaklarınızı da topuklara kadar (yıkayın)
Maide: 6
(116) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Hades yapan kimsenin namazı abdest alıncaya kadar kabul olunmaz’ buyurdu
Buhari (288) Müslim (225/2) Ebu Avane (1/235) Ebu Davud (60) Tirmizi (76) Begavi (156)
(117) Mus’ab bin Sa’d şöyle dedi:
“İbni Ömer (Radiyallahu Anh) ziyaret etmek için hasta olan İbni Amir’in yanına girdi İbni Amir:
−Ey İbni Ömer, benim için Allah’a dua etmeyecek misin? dedi İbni Ömer (Radiyallahu Anh):
−Ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den şöyle işittim:
‘Taharetsiz hiçbir namaz, hıyanetle elde edilmiş maldan da sadaka kabul olunmaz’ buyuruyordu dedi
Müslim (224) Ebu Avane (1/234) Tirmizi (1) İbni Mace (272) İbnu’lCarud (65) İbni Huzeyme (8) Tayalisi (1874) Ebu Nuaym (7/176 Hilye) Beyhaki (1/42)
(118) Süleyman bin Bürde babasından rivayet ederek şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her namazın yanı sıra abdest alıyordu Mekke’nin fethi gününde abdest aldı ve mestleri üzerine meshetti, namazları da bir abdestle kıldı Ömer (Radiyallahu Anh):
−Ya Rasulallah, sen bu gün yapmadığın bir şeyi yaptın dedi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Bunu kasten yaptım ya Ömer’ dedi
Müslim (277/86) Ebu Davud (172) Nesei (133) İbni Mace (510) Darimi (1/169) Beyhaki (1/162)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com