![]() |
Abdestsiz Namazın Kabul Olmadığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdestsiz Namazın Kabul OlmadığıAbdestsiz Namazın Kabul Olmadığı (115) Allahu Teâlâ şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler, namaza dur(mak iste)diğiniz zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve ayaklarınızı da topuklara kadar (yıkayın) ![]() ![]() ![]() Maide: 6 (116) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Hades yapan kimsenin namazı abdest alıncaya kadar kabul olunmaz’ buyurdu ![]() Buhari (288) Müslim (225/2) Ebu Avane (1/235) Ebu Davud (60) Tirmizi (76) Begavi (156) (117) Mus’ab bin Sa’d şöyle dedi: “İbni Ömer (Radiyallahu Anh) ziyaret etmek için hasta olan İbni Amir’in yanına girdi ![]() −Ey İbni Ömer, benim için Allah’a dua etmeyecek misin? dedi ![]() −Ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den şöyle işittim: ‘Taharetsiz hiçbir namaz, hıyanetle elde edilmiş maldan da sadaka kabul olunmaz’ buyuruyordu dedi ![]() Müslim (224) Ebu Avane (1/234) Tirmizi (1) İbni Mace (272) İbnu’lCarud (65) İbni Huzeyme (8) Tayalisi (1874) Ebu Nuaym (7/176 Hilye) Beyhaki (1/42) (118) Süleyman bin Bürde babasından rivayet ederek şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her namazın yanı sıra abdest alıyordu ![]() ![]() −Ya Rasulallah, sen bu gün yapmadığın bir şeyi yaptın dedi ![]() ‘Bunu kasten yaptım ya Ömer’ dedi ![]() Müslim (277/86) Ebu Davud (172) Nesei (133) İbni Mace (510) Darimi (1/169) Beyhaki (1/162) |
![]() |
![]() |
|