|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
duası, hadis, ile, ilgili, imamdan, insanların, istemeleri, kuraklık, olduğunda, yağmur |
![]() |
Kuraklık Olduğunda İnsanların İmamdan Yağmur Duası İstemeleri İle İlgili Hadis |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuraklık Olduğunda İnsanların İmamdan Yağmur Duası İstemeleri İle İlgili HadisKuraklık Olduğunda İnsanların İmamdan Yağmur Duası İstemeleri ile ilgili hadis (500) Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Bir kimse Cuma günü minberin karşısındaki kapıdan içeriye girdi ![]() ![]() −Ya Rasulallah, davarlar helak oldu ve yollar kesildi ![]() ![]() −Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) elini kaldırdı ve: ‘Allahumme Eskına, Allahumme Eskına, Allahumme Eskına’ dedi ![]() −Allah’a yemin ederim ki, o sırada biz, gökyüzünde ne kalın ne de ince buluttan bir şey görmüyorduk ![]() ![]() −Derken Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in arkasından kalkan şeklinde bir bulut belirdi ![]() ![]() ![]() −Allah’a yeminle söylüyorum, biz altı gün güneşin yüzünü göremedik ![]() −Ya Rasulallah! Mallar helak oldu, yollar da kesildi ![]() ![]() −Bunun üzerine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)ellerini kaldırdı ve: ‘Ey Allah’ım etrafımıza, üzerimize değil ![]() ![]() −Bunun üzerine yağmur kesildi ![]() ![]() ![]() ![]() Buhari (967) Müslim (897/8) Malik (1/191) Ebu Davud (1174) Nesei (1514) İbnu’l-Carûd (256) İbni Hibban (992) Beyhaki (3/353-355) Ahmed (3/104-187) Albânî (416 İrva) (2) Yağmur Duasına Çıkarken Tevazu (501) İshak bin Abdullah bin el-Kinâne şöyle dedi: “Emirlerden bir emir yağmur duası namazını Abdullah bin Abbas (Radiyallahu Anh)’a sormam için beni ona gönderdi ![]() −Onun bunu bana bizzat kendisinin sormasına mani nedir? dedi ![]() −Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yağmur duası namazına mutevazi, boynu bükük, mahzun bir halde yavaş yavaş yürüyerek çıktı ![]() ![]() ![]() İbni Mace (1266) Ebu Davud (1165) Nesei (1520) Tirmizi (558) Darekutni (2/68) Hakim (1/326) Beyhaki (3/347) İbni Ebi Şeybe (2/358) Ahmed (1/269-355) Albânî (665 İrva) |
![]() |
![]() |
|