|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
abdestinin, aleyhi, rasûlullah, sallallahu, sellem’in, şekli |
![]() |
Rasulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’İn Abdestinin Şekli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rasulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem’İn Abdestinin ŞekliRasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in Abdestinin Şekli (123) Humran bin Eban şöyle dedi: “Osman bin Affan (Radiyallahu Anh)’ı abdest alırken gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() −Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’i bu benim abdest aldığım gibi abdest alırken gördüm ![]() ‘Herkim bu benim abdestim gibi abdest alır, sonra kalkar içinden kendi kendisiyle konuşmaksızın iki rekât namaz kılarsa onun günahları bağışlanır’ buyurdu ![]() Buhari (1800) Müslim (226/3) Ebu Avane (1/238) Ebu Davud (106) Nesei (84) İbni Hibban (1060) İbni Huzeyme (23) Abdurrezzak (141) Tabarani (1/267M ![]() (124) Şakik bin Seleme şöyle dedi: “Osman (Radiyallahu Anh)’ı abdest alırken gördüm… Başını ve kulaklarını içini ve dışını meshetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbnu’l-Carud (72) Ebu Davud (110) İbni Mace (430) İbni Huzeyme (151) Beyhaki (1/54) Ahmed (1/149) (125) Abdullah bin Zeyd bin Asım (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) başını meshetmek için iki eline su aldı ve meshetmeye başının ön kısmından başladı ![]() ![]() ![]() İbnu’l-Carud (73) Tirmizi (32) İbni Mace (434) (126) Abdu Hayr şöyle dedi: “Ali bin Ebi Talib (Radiyallahu Anh) sabah namazını kıldıktan sonra caminin avlusuna geldi ve oraya oturdu ![]() −Bana bir abdest suyu getir dedi ![]() ![]() −Biz oturmuş ona bakıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() −Ali (Radiyallahu Anh) ellerini bu şekilde üç kez yıkayıncaya kadar ellerini su kabının içine girdirmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() −İşte bu Allah’ın Nebisi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in abdestidir ![]() ![]() İbnu’l-Carud (68) Ebu Davud (111-112) Nesei (93) Darimi (1/178) İbni Huzeyme (147) İbni Hibban (1079) Tayalisi (149) Darekutni (1/90) Begavi (222) Ahmed (1/135) |
![]() |
![]() |
|