Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayakta, kimseler, kılamayan, kılar, namaz, oturarak

Ayakta Namaz Kılamayan Kimseler Oturarak Kılar

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

532) İmran bin Husayn (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Benim basur hastalığım vardı, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e namazı nasıl kılacağımı sordum? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Ayakta namaz kıl, eğer ayakta namaz kılmaya gücün yetmez ise oturarak kıl, eğer buna da gücün yetmezse yanının üzere yatarak kıl’ buyurdu
Buhari (1117) Ebu Davud (952) Tirmizi (372) İbni Mace (1223) Darekutni (1/380) Beyhaki (2/304) Ahmed (19840) İbnu’l-Carud (231) Albânî (299 İrva)
(533) İmran bin Husayn (Radiyallahu Anh) dedi ki:
“Ben Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e bir insanın oturarak kıldığı namazını sordum Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Kim ayakta namaz kılarsa bu en faziletli olanıdır Kim de oturarak kılarsa onun için ayakta kılanın yarı ecri vardır Kim de yanı üzere yatarak kılarsa, onun için oturarak kılanın yarı ecri vardır’ buyurdu
Buhari (1074) Ebu Davud (951) Nesei (1659) Tirmizi (371) İbnu’l-Carûd (230) Beyhaki (2/308) İbni Hibban (2513) İbni Ebi Şeybe (1/502) Ahmed (4/433)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com