|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahlakı, ahlakıdır, hzmuhammed, kuran, savin |
![]() |
Hz.Muhammed (S.A.V)İn Ahlakı Kur'an Ahlakıdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz.Muhammed (S.A.V)İn Ahlakı Kur'an AhlakıdırHz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() - Hz ![]() “Bana Rasûlullahın ahlâkından haber ver!” dedim ![]() ![]() “Sen Kur’an okumuyor musun?” dedi ![]() “Evet, okuyorum” dedim ![]() ![]() “İşte onun ahlâkı Kur’an’dır” dedi ![]() - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() - Biz Hz ![]() “Ey mü’minlerin annesi! Rasûlullahın ahlâkı nasıldı?” diye sorduk ![]() ![]() ![]() “Sen el-Mü’minün suresini okumuyor musun? Onun birinci ayetinden onuncu ayete kadarını oku ![]() ![]() - Hz ![]() “Hiç kimse ahlak bakımından Rasûlullahtan daha güzel değildir ![]() ![]() - Hz ![]() “Bana Rasûlullahın ahlakını haber ver?” dedim ![]() ![]() “Sen Kur’an’ı okumadın mı? Kesinlikle sen büyük bir ahlak üzerindesin” ayetini okumadın mı?” dedi ![]() “Rasûlullah ashabıyla beraberdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Git, Hafsa’nın çanağını dök!” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bu kabı senin kabının yerine al ve içindekilerini de yeyiniz!” dedi ![]() Kaynak: [1] Bidaye, VI/35 (Müslim, Sa’d b ![]() ![]() ![]() İbn Sa’d’ın rivayetinde “Kur’an insanlara en üstün ahlak kurallarını getirmiştir” ibaresi de vardır ![]() [2] Yakup b ![]() ![]() [3] Bidaye, VI/35 (Beyhaki’den) ![]() [4] Delail, s ![]() ![]() [5] Kenz, IV/44 (İbn Ebi Şeybe, Kays b ![]() ![]() Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 3/91-92 ![]() |
![]() |
![]() |
|