![]() |
Olgun Müslüman Olmanın Yolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olgun Müslüman Olmanın YoluOlgun müslüman olmanın yolu Olgun müslüman olmanın yolu Bir gün Eshabı kiramdan bir zat gelip Resulullah Efendimiz'e(as) bazı suallerinin olduğunu arz eder Efendimiz'in(as) izin vermesiyle sorularını sorar: -Ya Resulallah,ben insanların en alimi olmak istiyorum, -Allah'tan en çok korkan,insanların en alimi olur -İnsanların en zengini olmak istiyorum -Kanaatkar olursan,insanların en zengini olursun -İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum -İnsanların en hayırlısı,insanlara menfaatli olandırSen de başkalarına yardımcı ol,en hayırlı olursun -İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum -Öyle ise kendin için istediğini başkası için de isteKendin için istemediğini başkası için de isteme -İyi hal ve ikram sahibi insan olmak istiyorum -Öyle ise Allah'a ibadet ederken O'nu görür gibi ibadet etSen O'nu görmesen de O seni görüyor zaten -İmanımın mükemmel olmasını istiyorum -Ahlakını güzelleştir,imanın kemale ersin -Allah'ın itaatli bir kulu olmayı istiyorum -O halde farzları ihmal etmeTümüyle yerine getir -Rabbimin huzuruna günah kirlerinden temizlenmiş olarak çıkmak istiyorum -Cünüplük kirinden guslederken günah kirinden de gusletmeyi ihmal etme,tevbe,istiğfarla devamlı temizlen -Mahşere giderken yolumun aydınlık olmasını istiyorum -O halde hiç kimseye zulmetme,kalbini kırmaGücüne güvenerek hakkından mahrum etme ki,mahşerde yolun aydınlık olsun -Rabbimin bana merhametini arzuluyorumBana acısın istiyorum -Rabbinin yarattığı insana ve bütün canlılara merhamet eyleSen burada merhametli olursan orada merhamete layık olursun -Günahlarımın azalmasını istiyorum -Öyla ise tevbe,istiğfarını çoğaltBir daha yapmama konusunda azimli ol -Rabbimin rızkımı bol vermesini istiyorum -O halde abdestli çalışmaya devam et -Ayıplarımın yüzüme vurulmamasını istiyorum -Sen burada kimsenin ayıbını yüzüne vurmazsan,orada da senin ayıbını kimse yüzüne vurmaz -Günah kirlerinden ruhumu nasıl temizlerim? -GözyaşıylaGözyaşını rahmet gibi yağdır,ruhunu temizlemiş olursun Kainatın Efendisi-Mehmet Oruç |
![]() |
![]() |
|