Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ebruli, ekmek, ekmeklerpestolu, fesleğen, soslu

Ekmekler-Pestolu (Fesleğen Soslu) Ebruli Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler-Pestolu (Fesleğen Soslu) Ebruli Ekmek






ekmekler-Pestolu (Fesleğen Soslu) Ebruli Ekmek
Pestolu (Fesleğen Soslu) Ebruli Ekmek



Bu hafta ekmek haftası oldu Bu aralar hane halkı sayımızda artış olduğu için çabuk bitiyor ekmeklerimiz Allah'tan kendimi en küçük boylarını yaptığımı söyleyerek teskin ediyorum yoksa her gün bir ekmek bitirmek garip geliyor Fesleğenli ekmeği Beyza ve Kevser geldiğinde yapmıştım ama içinin ebruli görüntüsünü çekmeye fırsat bulamadan bitti ekmeğimiz Böyle olunca ben de bir türlü yazma isteği bulamadım Bugün sonunda kitaptaki iç görüntüsünü çekmeye karar verdim İçini buradan görebilirsiniz (fotoğraf Nicki Dowey ve Amanda Heywood'a ait)

Tarifleri yazdığım kitap 500 sayfalık Christine Ingram ve Jennie Shapter'a ait Bread & Bread Machines kitabı (Madeline ve Betül'ü bana bu kitabı hediye ettikleri için her seferinde şükranla anıyorum) Maalesef yeni baskıları gözükmüyor Amazon'da ama ikinci el satılanlarını bile almaya değer
Pestolu (Fesleğen Soslu) Ebruli Ekmek

Ölçüler ekmek makinesinin ölçü kaplarına göredir
Malzemeler:
  • 140ml / 5/8 su bardağı süt
  • 150ml / 2/3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 7 yemek kaşığı pesto sosu*
Hazırlanması:[*]Ekmek hamurunu hazırlamaya başlamadan yarım saat önce sütü buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına getirin Suyu, zeytinyağını ve sütü ekmek kabına boşaltın[*]Üzerini tamamen kaplayacak biçimde unu serpin Şekeri ve tuzu karşılklı köşelere dökün Ortasını hafifçe açarak mayayı dökün[*]Makinenizi hamur moduna getirin (pişirmeyecek sadece hamuru hazırlayacak) Bu arada baton kek kalıbınızı yağlayın Hamuru hazırlayınca kalıptan çıkarın Hafifçe üzerine bastırıp 2cm kalınlığında bir dikdörrgen elde edecek şekilde açın (Eğer açmakta zorlanırsanız üzerini streçleyip birkaç dakika bekletin)[*]Pesto sosunu hamurun üzerine kenarlarda 1cm boşluk bırakacak şekilde yayın ve hamuru uzun kenarından sarın Kenarları altına katlayıp kek kalıbınıza yerleştirin Üzerini yağladığınız bir streçle kapatıp sıcak bir yerde hamur iki katına çıkana kadar bekletin (~45dak)[*]Fırını 220C'ye getirin Streçi çıkartıp hamurun üzerini yağlayın Keskin bir bıçakla verev kesikler yapın Diğer kenardan da kesikler yaparak baklava şekli elde edin Üzerine varsa deniz tuzu serpin 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirinpesto sosu: Bu sosu dilerseniz kendiniz de hazırlayabilirsiniz 75g fesleğen yaprağını, 1 diş sarımsağı, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı, tuzu, karabiberi ve 90ml (yarım bardaktan biraz az) zeytinyağını bir havanda dövün veya blendırdan geçirin Üzerine 50g parmesan (veya sert kaşar) peyniri rendeleyin Sosu 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.