Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, ekmeklersütlü

Ekmekler-Sütlü Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler-Sütlü Ekmek






ekmekler-Sütlü Ekmek
Sütlü Ekmek



Geçen kış kahvaltı için bizi davet eden ablama sütlü ekmek yapıp götürmüştüm O zaman acelemiz olduğundan fotoğrafı çekmem mümkün olmamış, ben de tarifi o zamandan beri tekrar denememiştim Geçenlerde o gün yaptığım ekmeğin çok güzel olduğundan bahsedilince bu sabah yeniden denemeye karar verdim

Aslında yapımının tek zor tarafı eğer sabah kahvaltısına hazır olmasını istiyorsanız gece yarısı kalkıp malzemeleri koyarak çalıştırılmasının gerekmesi Taze sütten dolayı diğer tariflerde olduğu gibi malzemeleri akşamdan koyup makineyi kurmanız mümkün olmuyor Ya da kahvaltı olmasa da olur öğlen yemeğiyle yeriz deyip sabahtan çalıştırabilirsiniz İçindeki süt ve tereyağından dolayı bu ekmek hem çok lezzetli oluyor hem de diğerlerine göre daha uzun dayanıyor (bunun için uzun süre ekmekten uzak durmaya dayanmanız da gerekiyor, ilk aşama olarak nutella/çokokrem kavanozunu ekmekten uzak tutarak işe başlayabilirsiniz)
Sütlü Ekmek

Tarif sevgili Madeline ve Betül'ün gönderdiği Bread & Bread Machines kitabından Ben küçük boy ekmek ölçülerini kullandım Su bardağı ve kaşık ölçüleri makineden çıkan ölçü kaplarına göredir Ayrıca tarifteki sütün mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor Böylece daha iyi kabarıyor Bunun için yarım saat öncesinden sütü dolaptan çıkartıyorsunuz Ben zamanım olmadığı için sütü biraz ısıttım

Malzemeler:
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı su
  • 3 + 1/4 su bardağı ekmek unu (ben beyaz + kepekli un kullandım)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım tatlı kaşığı instant maya
* 3/4 bir su bardağının dörtte üçü, 1/4 bir su bardağının dörtte biri demektir
Hazırlanması:[*]Makineye sütü ve suyu koyun Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin[*]Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün[*]Normal ekmek pişirme konumu (1ayar), medium crust, 15 lb ağırlığını seçin Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak) kabıyla beraber ekmeği makineden alın Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.