Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, pastırmalı, yöresel

Yöresel Pastırmalı Ekmek

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Pastırmalı Ekmek






yöresel Pastırmalı ekmek


YÖRESEL PASTIRMALI EKMEK

Yoresel pastirmali ekmek kastamonuya has ozel biryiyecektirPastirmalı ekmek pazar gunleri Kastamonu halkının vazgecilemez yiyeceğidir,Kastamonuda her pzar pastirmacılarda ve fırıncıalrda kuyruk olurpastirmayi pastirmacıdan alırlar pastirmacı 100 gram (1porsiyon) soğan az acİ katar ve fırına gonderir fırında buyuk ve ince acılmıs hamurun icine eşit sekilde serilir, ve fırına verilir(fırınlar taşfırındır) fırında pişesiye kadr bekler bu sure 5 dakikayı bulabilir fırından cıkınca uzerine bol terayağ surulur ve paket yapılır

NOT:Evde mayalı hamur hazırlayıp,açıp içine pastırma koyulup tavada pişirilebilir Patates ve pastırmada çok güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.