Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besin, değerleri, ekmekler

Ekmekler Ve Besin Değerleri

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmekler Ve Besin Değerleri






EKMEKler ve besin değerleri
NORMAL EKMEK

İçindekiler
Buğday unu, içme suyu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)]


100 gr Normal Ekmeği'nin Besin Değeri
Enerji 2563 kcal
Protein 935 gr
Karbonhidrat 547 gr
İnorganik Madde 08 gr
Lif0 3 gr

ORGANİK TAM BUĞDAY EKMEĞİ

İçindekiler
Organik Tam Buğday Unu, İçme suyu, Doğal ekşi hamur mayası, Naturel tuz(sodyum klorür)
100 gr Organik Tam Buğday Ekmeği'n Besin Değeri
Protein 731 g
Yağ136 g
Karbonhidrat4116 g
Diyet Lif509 g
Enerji 206 Kcal


Organik Tam Buğday Ekmeği
Organik Tarım: Üretimde sentetik kimyasal girdi kullanmadan organik tarım mevzuatında izin verilen girdilerin kullanımıyla yapılan üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve nihai ürünü sertifikalı bir tarımsal üretim metodudur

Günümüzde organik tarımla toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumak mümkün olmaktadır

Suni gübre ve tarım ilacı kullanılmayan topraklarda yetişen buğday taneleri uygun değirmenlerde un haline getirildikten sonra İstanbul Halk Ekmek fabrikasında hiçbir kimyasal katkı ve koruyucu kullanılmadan ekmek haline getirilmekte ve kraft ambalajlarla satışa sunulmaktadır

Ekmeklerimizde kullanılan unlar tam buğday unu olduğu için vitamin ve mineral açısından zengindir Doyurucu özelliği diğer ekmeklere göre daha fazladır

Ekmeklerimizi özellikle buzdolabında saklamanızı ve ısıtarak tüketmenizi tavsiye ederiz

Ekmeklerimiz organik metotlarla üretildiğinden çok daha lezzetli ve kalitelidir

KEPEKLİ EKMEK

İçindekiler
Buğday unu, içme suyu, kepek, maya, tuz, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)]


100 gr Kepekli Ekmeği'n Besin Değeri Enerji
21658 kcal
Protein754 gr
Karbonhidrat44 gr
İnorganik Madde15 gr
Selüloz109 gr


TUZSUZ EKMEK

İçindekiler
Tip 650 buğday unu, içme suyu, maya, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)]


100 gr Tuzsuz Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2563 kcal
Protein935 gr
Karbonhidrat547 gr
İnorganik Madde05 gr


TOST EKMEĞİ

İçindekiler
Tostluk buğday unu, içme suyu, bitkisel sıvı yağ,şeker, maya, tuz, peynir altı suyu tozu, gluten, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), soya unu, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)


100 gr Tost Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji263 kcal
Protein94 gr
Karbonhidrat522 gr
İnorganik Madde05 gr
Yağ183 gr


LIGHT EKMEK

İçindekiler
Buğday unu, içme suyu, kepek, maya, kavrulmuş malt unu, malt ekstrakt, gluten, buğday lifi, tuz, topraklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), şeker, emülgatör (mono ve digliseritlerin diasetil tartarik
asit esterleri), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan (L-askorbik asit), koruyucu (kalsiyum propiyonat)

100 gr Light Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji193 kcal
Yağ027 gr
Karbonhidrat3607 gr
Diyet lif9,15 gr
Protein1166 gr
Sodyum283 mg
Kalsiyum43,31 mg
Niasin4,29 mg
Demir2,40 mg


KÖY EKMEĞİ

İçindekiler
Tam buğday unu, içme suyu, maya, tuz ve ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan
(askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)



100 gr Köy Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji209 kcal
Protein111 gr
Karbonhidrat40 gr
Selüloz102 gr
Yağ05 gr
Vitamin48 mg
Mineral123 gr
İnorganik Madde124 gr


HAMBURGER EKMEĞİ

İçindekiler
Tip 550 buğday unu, içme suyu, maya, bitkisel sıvı yağ, şeker, glikoz şurup, tuz, peynir altı suyu tozu, katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), soya unu, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)], gluten, süt tozu ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)

100 gr Hamburger Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2736 kcal
Protein102 gr
Karbonhidrat523 gr
İnorganik Madde05 gr
Yağ254 gr


MISIR EKMEĞİ

İçindekiler
Mısır unu, içme suyu, tip 550 buğday unu, maya, tuz, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), soya unu, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), antioksidan (askorbik
asit), enzim (fungal alfa amilaz), koruyucu (kalsiyum propiyonat)


100 gr Mısır Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2554 kcal
Protein774 gr
Karbonhidrat514 gr
Yağ223 gr
Lif 09 gr
İnorganik Madde 05 gr


ÇAVDARLI EKMEK

İçindekiler
Tip 550 buğday unu, içme suyu, çavdar unu, maya, malt unu, tuz, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), soya unu, şeker, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), antioksidan (askorbik asit), enzim (fungal alfa amilaz), koruyucu (kalsiyum propiyonat)

100 gr Çavdarlı Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji224 kcal
Protein863 gr
Karbonhidrat46 gr
Yağ045 gr
Kalsiyum78,5 mg
Demir2,8 mg
Diyet lif4,43 gr


YEDİTAHIL EKMEĞİ

İçindekiler
İçme suyu, tip 650 buğday unu, çavdar unu, yulaf ezmesi, buğday ezmesi, malt unu, maya, gluten, susam, tuz, dereotu, rezene, kimyon, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit
esterleri), şeker, laktik asit, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit), koruyucu (kalsiyum propiyonat), guargum


100 gr Yeditahıl Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2573 kcal
Protein1153 gr
Karbonhidrat466 gr
Yağ275 gr
Lif116 gr
Mineral15 mg
Vitamin15 mg


AYÇEKİRDEKLİ EKMEĞİ

Ay çekirdeği çok değerli bir besin maddesidir Aslında bir endüstri bitkisi olarak üretilen çekirdeğin iki türü vardır Yapısında fazla yağ bulunduran cinsler, yağ yapımında kullanılmak üzere üretilirken, dolgun taneli ve yağ miktarı az olanları ise çerezlik olarak ayrılmaktadır
Ay çekirdeğinin içindeki besinler incelendiğinde, çekirdeği beslenmemize dahil etmemiz gerektiği ortaya çıkmaktadır Kalori değeri fındık, fıstık veya badem ortalamasına yakın olup, 100 gramı 570 kalori içermektedir 100 gram içindeki protein oranı ise 23’tür Yüzde elli oranında yağ barındıran ay çekirdeğinin en büyük kozu demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini ve Tiyamin oranının fazlalığıdır 100 gramda 7 mg demir vardır ki, diğer kuruyemişlerde bu oran çekirdeğin yarısına denk gelmektedir Tiyamin bir B vitaminidir; sinir fonksiyonları ve enerji için kanda bulunması gerekir E vitamini de vücut için koruyucu özellikler taşımaktadır Bileşiminde yüksek miktarda bulunan demir, kalsiyum gibi minerallerin de vücut fonksiyonlarında önemli yeri vardır Besin öğelerinin zenginliği yanında ay çekirdeği, lezzeti ile tüketicinin beğenisini kazanmış bir besin maddesidir Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi yeterli ve dengeli beslenmede ay çekirdekli ekmeğin önemli bir rolü olacaktır

İçindekiler
Tip 550 buğday unu, içme suyu, ayçekirdek içi, maya, tuz, malt unu, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, soya unu, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan
(askorbik asit)

100 gr Ayçekirdekli Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji269 kcal
Protein11,52 g
Karbonhidrat37,29 g
Yağ8,17 g
Diyet lif5,92 g
Kalsiyum103,4 mg
Potasyum283 mg
Demir3,95 mg


ALMAN EKMEĞİ

İçindekiler
Tip 650 buğday unu, içme suyu, soya unu, maya, ayçekirdek içi, malt unu, tuz, susam, şeker, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)

100 gr Alman Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji265 kcal
Protein108 gr
Karbonhidrat485 gr
Yağ31 gr
Lif02 gr
Mineral27 mg



PATATESLİ EKMEK

İçindekiler
Tip 650 buğday unu, içme suyu, patates unu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz)]
antioksidan (askorbik asit) ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)


100 gr Patatesli Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2513 kcal
Protein83 gr
Karbonhidrat543 gr
İnorganik Madde04 gr
Lif02 gr
Yağ01 gr
Mineraller6 mg


SOYALI EKMEK

İçindekiler
Tip 650 buğday unu, içme suyu, yağsız soya unu, maya, tuz, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)

100 gr Soyalı Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2478 kcal
Protein112 gr
Karbonhidrat5075 gr
İnorganik Madde06 gr
Lif02 gr
Mineraller26 mg
Vitaminler3 mg


Glutensiz Karışım / Ekmek

İçindekiler
İçme suyu, buğday nişastası, mısır nişastası, şeker, maya, bitkisel sıvı yağ, pektin, kabartma tozu, guargum, tuz, kalsiyum klorür, antioksidan (askorbik asit), üzüm sirkesi


(100gr) Glutensiz Nişastalı Karışım
Bsin ÖğeleriEnerji en az350kcal (1464 kj) Protein0,95gKarbonhidrat84g Yağ 2 gr

(100gr) Glutensiz Ekmek Besi Öğeleri
Enerji219 kcal
Yağ2,3g
Karbonhidrat49,2g
Protein0,59g
Sodyum402mg
Potasyum107mg
Kalsiyum82mg
Fenilalanin19,5mg



GRİSSİNİ

İçindekiler
Tip 550 buğday unu, içme suyu, bitkisel sıvı yağ, maya, şeker, tuz, malt ekstrakt, gluten, emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)

100 gr Grissini Besin Değeri
Enerji% 380 kcal
Protein% 132 gr
Yağ33 gr
Karbonhidrat74 gr


DAYANIKLI EKMEK

İçindekiler
Tip 650 buğday unu, içme suyu, ekmek hamur mayası, ayçiçek yağı, toz şeker, soya unu, gıda sanayi tuzu, ekmek katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), enzim (fungal hemiselulaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)


100 gr Dayanıklı Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji300 kcal
Protein102 gr
Karbonhidrat565 gr
Yağ37 gr
Lif03 gr


LİGHT KEPEKLİ EKMEK

İçindekiler
Buğday unu, İçme suyu, buğday kepeği, Ekmek hamur mayası, gluten, Gıda sanayi tuzu, Ekmek katkı maddesi [Emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), Şeker, Enzim (fungal hemiselülaz, fungal alfa amilaz), Antioksidan (askorbik asit)], üzüm sirkesi


100 gr Light Kepekli Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji180 kcal
Protein9,66 gr
Karbonhidrat33 gr
Yağ1,26 gr
Diyet Lif10,42 gr


RUŞEYMLİ EKMEK

Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir Muhteviyatında yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadır Döllenmeden sonra oluşan tohumda bitki embriyosu ile beraber besin deposu bulunur Embriyo, bitkinin küçük bir kopyasını içinde barındırır Besin deposu ise, bitki kendi besinini üretebilecek hale gelene kadar embriyonun büyümesini sağlayacaktır
Döllenmeden sonra tohum oluşurken bitki türüne göre nişasta ve protein ile birlikte şeker ve yağ da tohumla birlikte besin olarak depolanır Nişasta tohum için gerekli olan enerji kaynağını sağlar Depolanmış proteinler de bitki açısından önemli olan diğer proteinleri inşa etmek için embriyonun ihtiyaç duyacağı aminoasitleri sağlayacaktır Buğdaydaki toplam proteinin yaklaşık % 8’ini içeren ruşeymin protein miktarı % 30 civarındadır Buğday ruşeymi tüm tanenin % 2-3’ünü oluşturur ve gıdalarda, kozmetikte aranan bir üründür Gıda kullanımına uygun olan ruşeym oranı en fazla % 0,5’tir Geleneksel bir değirmen sisteminde ruşeym, kepek azaltma pasajlarında elde edilir
İçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojen bir ekmek elde edilmiştir Bu ekmeğin yeni bir çeşit ekmek olarak piyasaya sunulması, yeterli ve dengeli beslenme konusunda tüketiciye bir katkı olmuştur

İçindekiler
Buğday unu, içme suyu, ruşeym, kepek, gluten, ekmek hamur mayası, Gıda sanayi tuzu, sirke, Ekmek katkı maddesi [Emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), şeker, enzim (fungal hemiselülaz, fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)] ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)

100 gr Ruşeymli Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji224 kcal
Protein9,5 gr
Toplam Yağ1,85 gr
Diyet Lif6,9 gr
Karbonhidrat42 gr


SANDVİÇ EKMEĞİ

İçindekiler
Tip 550 buğday unu, içme suyu, maya, bitkisel sıvı yağ, şeker, glikoz şurup, tuz, peynir altı suyu tozu, katkı maddesi [emülgatör (mono ve digliseridlerin diasetil tartarik asit esterleri), soya unu, topaklanmayı önleyici (kalsiyum karbonat), enzim (fungal alfa amilaz), antioksidan (askorbik asit)], gluten, süt tozu ve koruyucu (kalsiyum propiyonat)


100 gr Sandviç Ekmeği'n Besin Değeri
Enerji2736 kcal
Protein102 gr
Karbonhidrat523 gr
İnorganik Madde05 gr
Yağ254 gr


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.