Yemek Tarifleri Mayalı Ekmek |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Mayalı EkmekYemek tarifleri Mayalı Ekmek Mayalı Ekmek (8 Kişilik) Malzemeler 1 kg Un Yeteri Kadar Tuz 1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Yeteri Kadar Su Üzerine: 2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ ½ kg Süt 1 Tatlı Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelimUnun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelimMayalanması için hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bekletelim Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelimHamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalımBezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalımSaç üzerinde ya da teflon tavada pişirelim Sıvı yağ ve tereyağı,karabiber ve sütü ocakta karıştıralımElde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üzerine sürelimEkmekleri üst üste koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım Ekmekleri önce ikiye,sonra dörde katlayalımDilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım |
|