|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlaşılmak, anlaşılmamaktan, yanlış, yaralayıcı |
![]() |
Yanlış Anlaşılmak Hiç Anlaşılmamaktan Daha Yaralayıcı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yanlış Anlaşılmak Hiç Anlaşılmamaktan Daha YaralayıcıYanlış anlaşılmak hiç anlaşılmamaktan daha yaralayıcı ANLAMAK Az anlamak ters anlamaktan iyidir ![]() SWEIG Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız ![]() CONFUCIUS Bu dünyaya anlaşılmak için değil,anlamak için geldik ![]() ![]() E ![]() Net ve açık olmayan iletişimde her zaman yanlış anlaşılmalar sözkonusudur Güven kriterinin göstergelerinde, referans dayanaklarında uyumlu olabilmek, aynı ölçülere sahip olmak, çok kolay da olmayabiliyor ![]() ![]() Anlaşılmamak, insana en derin acılar ve ıstıraplar veren bir olgudur ![]() Her insan, farklı düşünceye, hayat anlayışına, tutum ve davranışlara sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanların şekli, düşünceleri ve anlayışları ne olursa olsun, onlar yaratılmışların en şereflisi ve en hayırlısıdır ![]() ![]() Bu bağlamda, insanlar birbirlerini anlamasa da, tutum ve davranışları birbirlerinin aynısı olmasa da, onların tabiattaki üstünlüklerini ortadan kaldırmaz ![]() ![]() “Mademki biz insanlar, yaratılmışların en şereflisi ve en hayırlısıyız; öyleyse, bu iki güzel haslete (şeref ve hayır) layık olmaya çalışmalıyız ![]() Çevremize şöyle bir göz atalım ![]() ![]() Bu nedenledir ki, yaptığım her şey benimdir ve bana aittir; bir başkasına beğenilmek, bir başkası tarafından takdir görmek gibi bir gayem yoktur ![]() ![]() İşte anlaşılmak da, budur: “Vicdanın rahat, gönlün huzurlu ve ruhun sağlıklı olmasıdır ![]() İyi niyetliyizdir gerçekten ama eksiklikler vardır ![]() Yetemiyordur ifade gücümüz ![]() Bİr gün adam yolda yürümektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı olayda başka bir adam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niyetiniz iyiyken kötü görünmek, severken nefret ediyor sanılmak ve dahası sözün özü derdimiz ANLAŞILMAK ya da ANLAŞILMAMAK ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yanlış Anlaşılmak Hiç Anlaşılmamaktan Daha Yaralayıcı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yanlış Anlaşılmak Hiç Anlaşılmamaktan Daha Yaralayıcıİşte sevdiklerimi üzmek kırmak beni hep korkutmuştur ![]() ![]() Niyetiniz iyiyken kötü görünmek, severkennefret ediyor sanılmak ve dahası sözün özü derdimiz ANLAŞILMAK ya da ANLAŞILMAMAK ![]() ![]() ![]() evet bu yüzden genelde karşı taraf üzülmesin diye fedakarlık yaparım,karşı taraf kırılmasın diye alttan alırım,hep karşıyı üzmemek için çabalarım ama sonunda üzülen taraf oluyorum ![]() ![]() birde iyi niyet yanlış anlaşılıyor yaa insanı en çok üzen de bu ![]() ![]() Paylaşım için teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|