![]() |
Benim Adım &Quot;Türban&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Adım &Quot;Türban&Quot;Benim Adım "Türban" Benim Adım "Türban" ![]() Suskun kaldıkça ‘ezilen’, ezildikçe ‘dikleşen’ nesnesi ![]() Birileri adıma ‘velev ki siyasi simge’ diyerek, ötekileri ‘dayatma’ benzetmesi yaparak güç aldı benden ![]() ‘Çoğunluk-azınlık’ kavgasının ana teması haline getirilmeye çalışılan ‘dini emir’ ![]() Yüzde yetmişin serbestlik istediği, yüzde otuzların ‘direnç noktası’ ![]() Gün oldu üniversitede kapı önünde bekleyen bir genç kız olarak çıktım karşımıza ![]() Zaman oldu Beyazıt Meydanında eylem yapan anne kucağındaki küçük bir bebek oldum ![]() Herkesin bitti dediği noktada bir üniversitenin avlusunda hayalleri sönen bir genç kızın gözyaşları olarak düştüm yerlere ![]() Asya’dan Avrupa’ya el ele tutuşup Boğaz Köprüsünün geçildiği kıtaların birleştiği nokta oldum bazen ![]() An geldi ellerine kelepçeler vurularak, zorla polis arabalarına bindirilen genç bir kızın edasına büründüm ![]() Siyasi parti oldum iktidara yürürken muhalefete de malzeme oldum ![]() ![]() Kısacası AK Parti, CHP, MHP, DYP… oldum olmasına da, bir türban olamadım ![]() Benim adım türban; Sessiz çoğunluğun tedirginliğinin ‘inat objesi’ ![]() Bilmeyenlerin korkusu, bilenlerin ise sadece başörtüsü ![]() Benim adım türban; Sakarya’dan, Van’dan, İstanbul’dan, Ardahan’dan, İzmir’den ayak bastığınız her noktadan hatırlanan meydanlar verdi bana adımı ![]() Benim adım türban; mecliste Merve Kavakçı oldum haddimi bildirdiler ![]() Emine Erdoğan oldum bir kaşık suda fırtına koparmaya çalıştılar ![]() Benim adım türban; Hayrunisa Gül’le beni Çankaya’ya yakıştıramadılar ![]() Kemal Alemdaroğlu’nun diline üniversitelerde serbest bırakılırsam ‘Türkiye’nin cehennemi’ olarak takıldım ![]() CHP'nin ‘muhalif duruş’ ilhamı, iktidara karşı kozu oldum ![]() Benim adım türban; anayasal değişikliklerin, anayasa çatışmasının baş sebebi benim ![]() Üniversitelerde serbest bırakılmam için anketlerin hepsi ben oldum son zamanlarda ![]() O oldum, bu oldum ama muhaliflerin gözünde hiçbir zaman ‘türban’ olup kendim olamadım ![]() Ayhan Kıskaç |
![]() |
![]() |
|