![]() |
Pierre Cardin Diyor Ki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pierre Cardin Diyor KiPierre Cardin Diyor ki Pierre Cardin Diyor ki: “Türban Tartışmaları Çok Saçma! ![]() ![]() "Hem Tesettürlü, Hem de Şık Olunabilir ![]() ![]() ![]() "Türkiye First Lady'si Daha Şık Olmak İsterse Kendisi İçin Bir Şeyler Tasarlayabilirim ![]() ![]() ![]() YILLARDAN beri, Müslüman yüksek tabakanın ve dindar zenginlerin tesettür konusunda Paris modacılarından yardım ve destek alması gerektiğini dile getiririm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SORU: "Türkiye'de son aylarda (Son yıllarda) bir türban ya da başörtüsü tartışması yaşanıyor ![]() "- Evet biraz takip ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "- Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi nasıl giyiniyor?" "- First Lady'nin adını bilmiyorum ama gayet şık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son on yılda Türkiye'de muhafazakâr kadınlar arasında şık ve marka giyinmek isteyenler epey çoğaldı ![]() ![]() Sayın Hayrünnisa Gül, Cardin'in teklifini nasıl karşılar bilemem, "Ben şahsa özel tasarım ve kıyafet yapmıyorum ama Türkleri çok sevdiğim için First Lady'niz için yapabilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cardin Müslüman değil, dolayısıyla tesettürü İslâmî-şer'î açıdan ele almıyor, onu moda olarak görüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türkiye'de birtakım tacirler tesettüre sadece ticaret açısından baktılar ![]() ![]() Tesettüre sırf/sadece ticarî açıdan bakarsanız işin dinî, kültürel, sanat boyutunu ihmal etmiş, hattâ zarar vermiş olursunuz ![]() Biz Türkiyeli Müslümanlar tesettür/başörtüsü konusunda çok vakit israf ettik, çok bocaladık, kendimize çok zarar verdik ![]() Otuz yıl önce, dünyanın büyük ve ünlü modacılarından ve modaevlerinden bu konuda yardım istemiş, destek almış olmalıydık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslâm'da kadının kendisini (kapalı olarak da olsa) teşhir etmesi, güzelliklerini göstermesi yoktur ![]() sözde tesettürlü hanımlar, İslâm'ın uygun görmediği bir şekilde kamu alanına çıktılar ![]() ![]() Bir kısım Müslüman hanımlar madem ki, meydana çıkıyorlar, (seksî olmamak ve şehevî nazarları üzerlerine çekmemek şartıyla) zarif giyinsinler, açık kadınlardan daha üstün, daha medenî, daha haysiyetli, daha şık görünsünler ![]() ![]() Takkelerimizi önümüze koyalım ve şu soruyu soralım: Okumuş, zengin, yüksek tahsilli, temsilci üst tabaka Müslüman hanımlar, kıyafet ve başörtüsü konusunda açık kadınlardan daha şık, daha medenî, daha zarif olamazlar mıydı? Pekala olabilirlerdi ![]() ![]() Bir kısım Müslümanların ve İslâmcıların en büyük açığı, "Her şeyi biz biliriz, her şeyin en iyisini biz yaparız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakın tarihte öyle başörtülü hanımefendiler görüldü ki, ayda bir uçağa biniyor ve Paris'ten elbise ve eşarp alıyordu ![]() sormadan, kimseye danışmadan, kendi kafasına göre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son elli küsur yılda 500'den fazla İmam-hatip mektebi, binlerce Hafız kursu açtık ![]() ![]() Birtakım İslâmcı kadınlar "İslâm'da moda yoktur" diyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İslâm dininde, Yüce Şeriatta elbette moda yoktur, lakin hayatta ve kültürde moda vardır ![]() Çeşitli renklerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç yıl önce Hürriyet'ten Ayşe Arman bendenizle bir röportaj yapmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Parası, serveti, imkanı, fırsatı olduğu halde, açık kadınlardan daha üstün giyinmeyen hanımlar, dolaylı şekilde İslâm davasına zarar vermektedir ![]() ![]() Orta halli, fakir, kendi halinde Müslümanlar hanımlara bir şey dediğim yoktur ![]() ![]() Kötü, zevksiz, sanatsız, vasıfsız bir tesettürle davamızı mıncıklamaya hakları yoktur ![]() Yüce İslâm dini gururu, kibri, nefs-i emmareyi kötülemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk asırlardaki akıllı Müslümanlar eski Yunan klasiklerini Arapçaya tercüme ettirmişlerdi ![]() ![]() ![]() Türkiye'nin yüksek tabaka Müslüman hanımları Pierre Cardin'in tesettür konusundaki fikirlerinden ve yaptığı tekliften ibret almalı ve bu fırsatı kaçırmamalıdır ![]() Mehmed Şevket Eygi 06 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|