Çarşaf İle İlgili Sohbet |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarşaf İle İlgili SohbetÇarşaf ile ilgili sohbet Şehid Ali Hızır Murad OĞLU hocamızın bir sohbeti Bize çok sorulan sorulardan biride illa çarşaf mı olacak? Başka şey giyilse olmaz mı? Cilbab ne demektir, önce onu açıklayalım Ahzab suresi 59ayette geçen celabiib kelimesi cilbab kelimesinin cemisidir Size Taç cilt=3 sayfa 167- 168 den hadisler okuyacağım Ma telbisühül mer'etü fevkal hımarı vel kamisı yestürul bedene küllehu CİLBAB ÖYLE BİR ŞEY Kİ, KADIN ONU BAŞ ÖRTÜ VE GÖMLEĞİN ÜZERİNE GİYİYOR VE BEDENİN HEPSİNİ ÖRTÜYOR Bu cilbab öyle bir şeyki baştan aşağı tüm vücudu kaplıyor Sen ise baş örtüsü ile dışarı çıkıyorsun Ebu Bekir ra kızı Esma ra üzerinde ince bir elbise olduğu halde peygamberin yanına geldi Resulullah sav ondan yüz çevirdi Ve Ya Esma! Kadın buluğa erince ( yüzüne ve ellerine işaret ederek) ancak şurası ve burası müstesna hiç bir yerinin görülmesi caiz değildir Şu delillerde vardır: Muhakkak kadının tüm bedenini örtmesi farzdır Ancak elleri ve yüzü müstesna Fitneden emin olunduğu vakit o kadının eline ve yüzüne bakmak caizdir Bu maliki mezhebinin görüşüdür ŞAFİİ, HANEFİ VE HANBELİ MEZHEBİNİN GÖRÜŞLERİ İSE KADININ ELLERİNE VE YÜZÜNE BAKMAK FİTNEDEN EMİN OLSA BİLE HARAMDIR ÇÜNKÜ ORALAR FİTNE YERİDİR BU FETVE İHTİYATLI OLMAK İÇİN EN GÜZELDİR iŞTE ÇARŞAFIN FIKIH FETVASI BUDUR OInun için Mahmut Efendi Hz çarşafı anlatmakta dili yaprak oluyor 100 sene önceki nenelerimiz sağ olsada onlara sorsak Onlar, biz sokağa çıktığımız zaman genç bile olsak ihtiyar şeklinde çıkardık derlerdi Hanımının sokakta mini etek giymesine müsade eden bir adamdan duymuştum Yanında ki arkadaşına diyor ki, şu hanımlarımıza bak ki, sokağa çıktıklarında en kısa elbiselerini giyiyorlarda, bizim yanımızda pijama giyiyorlar BİR KADIN SOKAĞA ÇIKINCA ŞEYTAN ÖNÜNE GEÇERSEN GÜZELSİN, ŞUSUN, BUSUN DİYEREK ONU ŞİŞİRİR ALLAH Ahzab suresi 33ayetinde buyuruyor ki, EVVELKİ CAHİLİYE ZAMANI GİBİ AÇILIP SAÇILMAYIN Bir müslüman kadın dışarı çıkarken şöyle yapayımda beğenileyim niyeti olursa işte o teberrüc olur Ve dinimizde yasaktır Efendimizin sav hanımlarına emir, bütün hanımlarada emirdir KIZLARIMIZ KADINLARIMIZ BEN DİNİMİZE GÖRE EV İŞİ YAPMAK ZORUNDA DEĞİLİM DİYORLAR BİR ERKEK HANIMINA BEN SENDEN RAZIYIM DERSE, CENNET ONA VACİB OLUR SORUYORLAR, BULAŞIK YIKAMAYA, EV SÜPÜRMEYE MECBUR MUYUM? İŞRAK NAMAZI, TEHECCÜT NAMAZI KILMAYA MECBUR MUSUN? bİR CEMAATE GİTTİN, İŞRAK NAMAZINI SANA SORDULARSENDE FARZ VEYA VACİB DEĞİLDİRSÜNNETTİR DEDİNKILAN KİŞİYE ŞU KADAR SEVAP VARDIR DİYE ANLATTIN İŞTE İŞRAK YADA TEHECCÜT NAMAZINI KILMAYI BİLİYORSAN, O BULAŞIĞI YIKAMAYIDA DÜŞÜNÜRSÜN NİYETİNİ BİLİRSEN YAPTIĞIN İŞLERDE ÇOK SEVAP ALACAKSINİŞTE EVİNİ SÜPÜRMEK, TEMİZ TUTMAK, SÜNNETTİR, MÜSTEHAPTIRYAPMAKLA ÇOOOK SEVAP ALRSIN ŞUURLU BİR MÜMİNE NERDE NE YAPACAĞINI İYİ BİLENDİR İsra suresi 37ayette buyuruluyor ki, VE YERYÜZÜNDE MÜTEKEBBİRANE BİR HALLE YÜRÜME ŞÜPHE YOKKİ SEN NE YERİ YARABİLİRSİN, NE DE BOYCA DAĞLARA YETİŞEBİLİRSİN Şimdi hanımlar ayaklarını vura vura gidiyorlar Kadının ayağına ses çıkarmayan ayakkabı giymesi lazımdır Hoca efendi öyle yaparsak gülünürüz diyorlar ALLAH SENİ BEĞENSİN ALLAH SENİ SEVSİN BÜTÜN DÜNYA BOZULSA SEN BOZULMA AHİRETTE SULTAN OLACAKSIN DÜNYADA ONLARDAN AYRI OL Kİ, AHİRETTE DE AYRI TUTULASIN BİR İNSAN DESE Kİ HOCA EFENDİ BU ANLATILAN EMİRLER DOĞRU, LAKİN BEN YAPAMIYORUM YAPMAYA GAYRET EDECEĞİMBUDA BİR KEMALDİR YANLIŞ FETVALAR VEREREK KİTAP YAZANLARLA MÜCADELEYE GEREK YOKTUR, HİDAYETİ YARADAN ALLAH'TIR BİZ DOĞRUYU SÖYLEYECEĞİZ KABUL EDENLER KENDİ KARLARINA, KABUL ETMEYENLER İSE KENDİ ZARARLARINADIR (ALLAH'IM! HER NE CİHETTE OLURSA OLSUN, NE TÜR GÜNAH VE HARAMA GİRMİŞ OLURSAK OLALIM, SEN BİZLERİ FAZLU KEMİNLE YARLIĞABİZİ AFFETBİZE ACIYAĞMURUN TOZU ALIP GÖTÜRDÜĞÜ GİBİ, DEJENERE OLMUŞLUĞUMUZU RUHUMUZDAN AKIT Rabbim şehit olmadan evvel bu sohbeti yapmış olan şehidimize tabi olup, ahirette şefaat etmesine imkan verecek ameller yapmamızı nasib etsin ) |
|