![]() |
Güzel Bir Yazı :Güya Tesettürlüler! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güzel Bir Yazı :Güya Tesettürlüler!Güzel bir yazı :GÜYA TESETTÜRLÜLER! Yazıyı başka bir sitede gördüm beğendiğim için paylaşmak istedim ![]() GÜYA TESETTÜRLÜLER! Başlamadan önceki halet-i ruhiyem: Yıllar öncesinden başlayan bir kızgınlık,bozulan gidişata dur diyemeyişin verdiği acı,yer yer ağlayışlar,sıkma baş tabirini doğrulayan örtün(eme)me şekillerinin yaşattığı asab bozuklukları ve bir patlayışın yazıya sirayeti… Çok uzun gibi gözüksede,sonuna varınca ne kadar kısa olduğunu farkedeceğiniz yazımı sabırla okuyun lütfen ![]() ************************** Hani bazen söyleyecek çok sözünüz olmasına rağmen sözler boğazınıza acı ilaç gibi oturur ya,işte tam öyle bir durumun ortasındayım ![]() Müslüman bir kadın olmanın verdiği ağırlıktan habersiz,inadına hafifliğin sınırlarını zorlayan,düşebileceği en basit ve seviyesiz hallere düşmekten gocunmayan,esasen düştüğü bu halin farkında olmayan güya tesettürlü çoğu hanıma içim yanar yıllardır… Önceleri eşarpları niye bu kadar küçük? Pardesüsü niye bu kadar kısa diye şimdilerde pek takıntı yapmadığımız giyimleri eleştirir, bunları tesettürün özüne ters bulurduk ![]() Yıllar geçtikçe tesettür konusunda nasıl değişimler yaşandığını,tesettür kıyafetlerinin,başörtülerinin modacılara nasıl ağızları sulandıran bir rant kazandırdığını hayretle izler olduk ![]() Pierre cardin bir yandan bikini mayo üretiyor,bir yandan çarpıcı (!) modellerle kızlarımızın marka egolarını tatmin ediyor ![]() ![]() Zincirleme tesettür kazası devam ediyor… Başı örtülü kızların hollywood artistlerine taş çıkartan edalarıyla yürümeleri,o tafralar,o kırıtmalar,ben burdayım diye bas bas bağıran giyimleri islami bilinç sahibi insanlara tam bir sinir harbi yaşatıyor ![]() Yay gibi, neredeyse kazırmışcasına aldığı ve kaldırdığı kaşları,bir deve hörgücü gibi güya örtüsünün altında topladığı saçları,üzerine yapışan,vücudunun santim santim her hattını, hatta iç çamaşırlarını belli eden kıyafetleriyle Yaradanına , Peygamberine kafa tutar gibiler adeta ![]() “Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim…… biride bir takım kadınlar topluluğudurki bunlar giyinik, çıplaktırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece başlarını örtünce,tüm sorumluluğu yerine getirmiş,geri kalan yerleri istediği tarzda örtebilirmiş havasında zavallılar ![]() Allah ve Rasulünün belirlediği ölçülere göre değil,dini bile olmayan çoğu modacının belirlediği trendlere göre giyinirler ![]() Tartsanız ağırlığı ancak 100 gr ![]() ![]() ![]() Çünkü başörtülü bir kadın bilinç yüklü bir sorumluluğu üstlenmiştir ![]() ![]() Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ![]() ![]() ![]() Başörtülüysen,ağzında sakızla sokakta dolaşamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başını örtüyorsan toplum içinde hatalarını en aza indirmek zorundasın ![]() ![]() ![]() Kızgınlığım şimdilik gayrısına değil başını örtermiş gibi yapanlara… Göz önünde olan binlerce insanın yazılarını okuduğu başörtülü bir yazar boynunu açıkta bırakarak başını örtüyorsa,yüzünde bayağı bir makyajla tv lere çıkıyorsa öyle bir insana tesettürlü kadının temsilcisi demek imkansız olur ![]() Yüzündeki makyajın cevabını veremeyen yazarında zaten okuyucuya vereceği pek bir şey yoktur ![]() Başını sonradan güya örten bir tv sunucusu, herşeyi bilen tavırlarıyla yarım yamalak cahiliye devrini hatırlatan bonesiyle, şuh giyimli hemcinslerine taş çıkartan albenisiyle, kendini güya tesettürlü sanarken,tesettür konusunda o kadar izleyiciye nasıl kötü bir örnek oluyor farkında mı acaba? “Nasıl olsa “O” da başını öyle örtüyor,demekki olabiliyormuş ![]() Bir lider eşinin yürümekte, oturup kalkmakta zorlanacak kadar dar kıyafetlerine, kaç taşralı kız imrenmiş,örnek almıştır kimbilir ![]() Biz onların 15 yıl önceki büyük örtülerini,pardesülü hallerinide biliriz ![]() İslami konferanslarda,ezgi gecelerinde ellerinde kâh bir sanatçı posteri,kâh Lailahe illallah bayrakları,kâh maytap ve mumlarıyla gurupça bir sağa bir sola dalgalanıp slogan atan kızlar vakarlı,bilinçli,hanımefendi bir genç kız profili çizemiyorlar maalesef ![]() Bir kaç gündür güya tesettür içerikli yazılar yazan blogları gözlemliyorum ![]() ![]() ![]() Tesettür modasını seven hatunlardan biri “Bugün ne giydim” bölümü açmış ![]() ![]() ![]() Hele blogunun baş resimlerinde o iğrenç, gördüğünüzde bakmaya haya edeceğiniz türden resimleri koyan bir kızcağız vardı ki hayretten açılan ağzımı kapatmak kolay olmadı ![]() Bu tipler sanki demek istiyorlar ki;Siz bakmayın benim başörtülü oluşuma ![]() ![]() ![]() Sen orada ne yapıyorsun? Kime ne veriyorsun?Kime hizmet ediyorsun, davan ne? Derdin ne? Kompleksin ne Allah aşkına! ”My style” deyip çizmeni,makyaj malzemelerini övünerek anlatırken,kendini kime ispat etmeye çalışıyorsun? Her bir köşesini katlayıp kıvırarak gizlemeye çalıştığın başörtüsünü ne için örtüyorsun? Gayri ahlaki kıyafetlere,”çok beğendim bayıldım” demek,islami hassasiyet olmayan bir insanın bile haya edeceği resimleri boy boy sergilemek sana ne kazandırıyor? Hiç utanmıyorsan bari utanamadığına utan! “Siz nereye gidiyorsunuz ?” ![]() Burnunu göstermeye haya eden ninelerinin hatırına kendine gel ![]() ![]() “Çok güzel bir kombin olmuş şekerim!” “Kombinine bayıldım!” “Aaaa! … ![]() “Demek bir aydır aynı eşarbı takıyorsun?Güldürdün beni ayol!” Utanç duydum utanç! Ağlanası,yanılası bir hal var bu gençlikte ![]() ![]() ![]() Yeni fetva verenler bulunmalı şimdi ![]() ![]() Ne gerek var hıristiyan, yahudi misyonerlere? Bizim kızlarımız (!) dinine en büyük zararları verirken ![]() Açar bir blog,sergiler kombinlerini ![]() ![]() Tesettürün ruhunu henüz anlıyamamış kızlarda yapışsınlar ekrana ![]() ![]() Bunları görüp ağlamayan gözlere yazık! Bunları görüp sızlamayan kalplere,söylemeyen,uyarmayan dillere,kalemlere yazık! Elimizden bir şey gelmiyorsa bari dilimizden gelsin ![]() ![]() ![]() ![]() Gördüğünüzde uyarın ![]() ![]() “Onlar birbirlerini, yaptıkları fenalıktan alıkoymazlardı ![]() ![]() Çünkü bir din daha yok ![]() ![]() ![]() Cahide Sultan |
![]() |
![]() |
|