Yüce Allaha Duamız |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüce Allaha DuamızYüce Allaha Duamız Sübhâne aliyyil a'lel vehhab Euzübillâhiminişşeytânirracîm Elhamdülilâhi Rabbil Alemîn vesselâtü vesselâmü alâ seyidinâ Muhammedin ve alâ alihi vessahbihi ecmaîn Allahım hamd ve şükürler sanadır verdiğin nimetler için sonsuz hamd ve şükürler olsunAllahım senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısı ,sevabın hayırlısını,hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorumBeni dinimde sabit kıl, mizanda sevaplarımın ağır gelmesini nasip eyle, imanımı gerçek eyle, derecelerimi yükselt,namazlarımı (kılmış ve kılınacak namazlarımı) kabul eyle, günahlarımı bağışla Allahım senden benim için hayırları açmanı,işlerimin hayırla sonuçlanmasını, önceki,açığı ve gizlisi ile her türlü hayırı ve cennette yüksek dereceler istiyorumSenden şanımı yükseltmeni, günahlarımı silmeni, işlerimi ıslah etmeni, kalbimi temizlemeni, tenasül uzvumu korumanı, kalbimi nurlandırman ıistiyorum senden nefsim, kulağım, gözüm,ruhum,yaratılışım ve ahlakım,ailem, hayatım ve ölümüm ve işlerim hakkında benden razı ol hayır ve hasenatımı kabul eyle Yarattığın şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden , haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım Cinlerden ve insanlardan olup, insanların kalplerine vesvese veren sinsi vesevesecilerin kötülüğünden insanların Rabbine insanların Melikine insanların ilahına sığınırım Allahım senden başka kimsenin merhametine ihtiyaç bırakmayan bir merhametle bana merhamet et Allahım kederden, hüzünden, tembellikten, cimrilikten, borç baskısından, insanların kahrına uğramaktan( insanların nefsimi kullanmasından ve onlara mağlup olmaktan) sana sığınırım Allahım kendine verdiğin yahut kitabında indirdiğin yahut yarattıklarının birine öğrettiğin yahut gayb alemine ait olarak kendine sakladığın her ismin hürmetine senden isterim ki Kur'anı gönlümün nuru kalbimin baharı kılasın, sıkıntılarımı def edesin Allahım kulaklarımızı, gözlerimizi , tenasül ve diğer uzuvlarımızı her türlü kötülükten ve günahtan koru Allahım senden gerçek imanlı zatların başarısını, ermiş insanların amellerini, tevbe ehlinin öğütleşmesini, sabır ehlinin azmini, korku ehlinin ciddiyetini, seni isteyenlerin arzusunu, takva ehlinim ibadetini ilim erbabının irfanını isterim ki senden gereği gibi korkayım Allahım sana isyandan çekindirecek bir korku ver ki sana itaaat ile öyle amel edeyim onunla rızana layık olayım senden korkarak içtenlikle sana döneyim Allahım affetmediğin hiçbir günahımı kaldırmadığın hiç bir sıkıntımı bırakma kaldıramayacağımız musibetlerle imtihan etme hangi amelden razıysan onu ver ey Rahim olan bana en ziyade rahmet gösteren Rabbim Allahım bize dünyada da ahirette de iyilik, güzellik, ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru Allahım eğer unuttuk yada yanıldıysak bizi sorguya çekme bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme bize gücümüzün yetmeyeceği yükü yükleme bizi bağışla mağfiret et rahmet et bize Kötü ahlaktan, nefsani arzulardan, kötü işlerden ayıp şeylerden beni uzaklaştırNefsime takvasını ver ve nefsimi her türlü kötü şeylerden temizle sen temizleyicilerin en hayırlısısınbeni dünya da ve ahirette rezil olmaktan ve ahiret azabından koru Cehennemin fitnesinden sana sığınırımKabir fitnesinden, kabir azabından, zenginlik fitnesinin şerrrinden, fakirlik fitnesinin şerrinden, deccal mesih fitnesinden ,her kötü mahluktan, hayvandan ve her afetten sana sığınırım Peygamberimiz Muhammed(sav)' in senden istediği hayırlı şeyleri istiyoruzsana sığındığı şeylerden de biz de sana sığınıyoruz Allahım beni önümden , arkamdan, sağımdan, solumdan,ve üstümden gelecek kötülüklere karşı koru Allahım bildiğim ve bilmediğim hemen verdiğin ve ya sonra verdiği ( dünya ve ahiretin) her türlü hayrını senden istiyorumBildiğim ve bilmediğim hemen verdiğin ve ya sonra verdiğin ( dünya ve ahiretin) her türlü şerrinden sana sığınıyorumsenden cenneti yaklaştıracak sözleri ve işleri yapabilmeyi nasip etmeni cehenneme yaklaştıracak söz ve işlerden muhafaza etmeni diliyorum Kitabınla gözümü nurlandırmanı dilimi çözmeni kalbimi genişletmeni isterim Allahım sen bizi doğru yola sevkedip imana muvaffak kıldıktan sonra kalplerimizi batıl ve kötü yola saptırmaktan koru ve bize ilahi katından rahmet ver nefislerimizin şerrinden , şeytanın şerrinden, cinlerin şerrinden , zalimlerin şerrinden , cin ve şeytan çarpmasından muhaffaza et bizleri koru Allahım kaza ve hükmüne beni razı etve bana takdir edileni bereketlendir ki sonraya bıraktığının şimdi ve şimdi yaptığının sonra olmasını isteyip temenni etmemeyim Allahım kalbime kulaklarıma gözlerime nurundan ihsan eyle nurunla her tarafımı paklandırönümden arkamdan sağımdan solumdan başımdan gelecek her hastalıklardan, kötülüklerden koru Gelecek bir kötülükle tuzağa düşürülmekten, yere vurulmaktan senin yüceliğine sığınırımbeni korkularımdan güvene kavuştur Allahım beni ilim ile zenginleştir; hilm ile süsle,takva ile kereme kavuştur afiyetle güzelleştir Allah isminle bilip bilmediğim bütün güzel isimlerinle dualarımı kabul buyur amin Allâhümme salli alâ seyyidinâ Mumammedin ve alâ ali vessahbihi vessellim Sübhâneke rabbi rabbil ızzeti ammâ yesifûn ve selâmün alel mürselîn velhamdülillâhi rabbil alemîn Fatiha |
|