![]() |
Tut Beni…!Ey Oruç, |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tut Beni…!Ey Oruç,Tut Beni…!Ey Oruç, Ey Oruç, Tut Beni Hoş geldin ey suskun sevgilim; Tut sözünü; sus ![]() dudağımı, sesimi tut, lâl eyle çığlıklarımı ![]() dilimi ![]() ![]() bengisuyuna kat hecelerimi ![]() Bakışının menzilinde tut gözlerimi ![]() ![]() seni, göster(e)meyip de yanımda yöremde, görür gibi huzurunda tut çaresiz yetimliğimi ![]() Tut saçlarımın kakülünden, kaldır yüzümü yerden ![]() ![]() gül yanağının yamaçlarına sar, uyut ![]() yasla umarsızlığımı ![]() sevincim; Tut elimi ![]() uzanamadığım uçurum çiçeklerimi ![]() meyvelerimi ![]() ![]() Tut Züleyha’mın elini, önü/ardı yırtık gömleklerin kuyusuna zindanına düşürme nefsimi ![]() Tut, ardında tutulduğum aynalara tut yüzümü… Tut ki aynalarda avuntu bulamayan, bakışlarında kendini tanımayan, özlediğinde kendine varamayan, yüzünü yakmış bir hastayım ![]() Gözbebeğinde tut beni ![]() bana ![]() asılı umarsız bakışların kovduğu bir lüzumsuzum ![]() sürükle, yuvama götür ![]() kâğıt, kalemin hiç içmeyeceği unutulmuş bir sözüm ![]() dola, dudağına değdir, cümlede kullan, tut bir şiire kafiye eyle beni ![]() üzerindeki rakamları ciddiye alınmayan kalp parayım ![]() mercana sat beni ![]() ![]() Hoş geldin ey son tesellim; Göz yaşımı yanağında tut, taç yapraklarına taşı ağlayışımı ![]() kalbimi ![]() Tut kanatlarımdan, rahmete yapıştır teleklerimi, yücelere yükselt bedenimi ![]() bulutlarında ![]() neşesi; Tut elimden sımsıcak, karanfillerin kûyuna götür beni, güllerin suyuna kat demimi, demkeş eyle gönlünün pervazına kalbimi ![]() libasım; Tut yakamdan, giy beni, giyindir beni, ört bencilliğimi, üşümeye terk etme bendeni ![]() gibi, rızana razı eyle beni ![]() Tut (i)ki yakamdan, tutukla beni, yetimlerin yüzüne çalıp pare pare eyle cimriliğimi ![]() yokluklara gitmekten ![]() ![]() ![]() Hoş geldin ey açlığım; Tut ve at sahte doymuşluklarımı, teni üzerimden sıyırıp ruhun semâsına savur beni ![]() cümle duyarsızlıklardan ![]() ![]() Hoş geldin ey sırdaşım; Tut beni, sobele ![]() yerde bul beni ![]() ![]() ![]() gözlerimi ![]() ![]() ile barıştır ki ihanetler yatışsın, nefretler sönsün, yalnızlıklar sussun ![]() ![]() Hoş geldin ey gam telim; Tut getir o mahur besteleri ![]() Notaların ahengine böl kırgınlıklarımı ![]() sözlerimi ![]() göklü salkımından emzir kuşluk vaktimin ümitlerini ![]() Hoş geldin ey güz yağmurum; Sağanağına tut bu çorak gönlü ![]() ![]() ![]() uyuyan tohumları uyandır, baharlara taşı/r yüreğimi ![]() toprağa kat ![]() Hoş geldin ey orucum; Acıktım sana; sofrana oturt beni ![]() Acıttım içimi; göğsünde avut beni ![]() Aktım sana; damla damla yut beni ![]() Aldandım sahte ışıklara; beşiğinde uyut beni ![]() Ağular içtim bal kâselerinden; döşeğinde sağalt beni ![]() gözlerinde çoğalt beni ![]() tut elimi, doğrult beni ![]() Ağzına düştüm yalanların; tut dilimi, doğruda tut beni ![]() Ayartısına kandım anlık sevdaların; tut gözlerimi, körelt beni ![]() el üstünde tut pişmanlıklarımı, durult beni ![]() ![]() ~ yazan: islamcokguzel Eylül 10, 2007 ![]() |
![]() |
![]() |
|