Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
namazlarınım

Ben Senin Namazlarınım

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Senin Namazlarınım

ben senin namazlarınım
Anneannesinin sözleri yankılandı kulaklarında:
Oğlum,namaz hiç bu vakte bırakılırmı?
Anneannesinin yaşı yetmişe dayanmıştı,
ama ezan okunduğu vakit yerinden sıçrar,yaşından beklenmeyecek bir hızla abdestini alır ve namazını kılardı
Kendisi ise ,nefsini bir türlü yenemiyorduHep"ne oluyorsa?" namaz son dakikalara kalıyor ,bu sebeple namazını alelacele eda ediyordubunu düşünerek kalktı yerinden,gözü saate kaydıyatsı ezanının okunmasına onbeşdakika kalmışteBaşını her iki yöne pişmanlıkla sallayarak "yine geciktirdim namazı"dedi kendi kendine

Kıvrak hareketlerle abdestini aldı ve daha elini yüzünü tam kurulamadan kendini odasına attıMecburen ,hızlıhareketlerle namazını eda ettitesbihatını yaparken anneannesini düşünmeden edemedi"Bu halimi görse ,tatlı sert kızardı yine bana"dediÇok seviyordu onuHele öyle bir namaz kılışı vardıki,hicabından renkten renge girerdi
O gün akşama kadar derse girmiştiMüthiş bir ağırlık vardı üzerindeDuasını yaparken,başını ellerinin arasına alıp secdeye durduNamazdan sonra bir süre bu şekilde tefekür etmeyi severdi"Ne kadarda yorulmuşum " dedidaldı gitti öylece
Kıyamet kopmuştuMahşeri bir kalabalık vardıHer yön insanlarla doluyduKimi dona kalmış,kimi sağa sola koşturuyor,kimiside diz çökmüş, başı ellerinin arasında bekliyordu

Yüreği,yerinden fırlıyacak gibi atıyor, adeta kafesinden kurtulmaya çalışıyor,soğuk soğuk terler döküyorduHayattayken kıyamet,sorgu sual ve mizan hakkında çok şel duymuş ve ahiret hayatı adına bu kavramlar kendisi için köşe taşı olmuşlardı Ama mahşer meydanındaki ürperti,korku ve bekleyişin bu denli dehşet vereceğini düşünmemişti
Hesap ve sorgu devam ediyorduBuarada onun ismini de okudularhayretle bir sağa,bir sola baktı"BENİM İSMİMİ Mİ OKUDUNUZ"dedi,dudakları titreyrek
Kalabalık birden yarılmış,bir yol oluşmuştu önündeİki kişi kollarına girdiMahşer meydanının vazifelileri oldukları belliydiKalabalık arasından şaşkın bakışlarla yürüdüMerkezi bir yere gelmişlerdiMelekler her iki yanından uzaklaştılar
Başı önündeydiBütün hayatı,bir film şeridi gibi geçiyordu gözlerinin önünden"Şükürler olsun" dediKendi kendine ve devam etti ;"gözlerimi dünyaya açtım,hep hizmet edeninsanları gördümBabam sohbetlerden sohbetlere koşturuyor,malını islam yolunda harcıyorduAnnem eve gelen misafirleri ağırlıyo,yemek sofralarının biri kalkıp,bir yenisi kuruluyorduBen ise,hep bu yoda oldumİnsanlara hizmete çalıştımOnlara ALLAH ı anlattımnamazımı kıldımOrucumu tuttumFarz olan ne varsa yerine getirdimHaramlardan kaçındım"
Kirpiklerinden aşağıya gözyaşları dökülürken,"Rabbimi seviyorum,en azından sevdiğimi zannediyorum" diyorduAma bir yandanda "O nun için ne yapsamaz,Cenneti kazanmama yetmez"diye düşünüyorduTek sığınağı Allah ın rahmetiydi
Hesap sürdükçe sürdüBoncuk boncuk terliyor;sırılsıklam olmuş,zangır zangır titriyorduGleri terazinin ibresindeki neticeyi bekliyordu
Sonunda hüküm verilecektiVazifelimeekler ellerinde bir kağı,mahşer meydanındakikalabaığa döndülerÖnce ismi okunduArıkayakarı tutmaz olmuştuNerdeyse yığılıp kalacaktıHeycandan gözlerini kapamış,okunacak hükme kulak kesilmişti
Mahşeri kalabalıktan bir uğultu yükseldiKulakları yanlışmı duyuyordu?İsmi cehenlemlikler listesindeydiDizlerinin üstüne yığıldıHayretten dona kalmıştı
"Olamaaaaz"diye bağırdıSağa sola koşturduİnanamıyordu"Ben nasil cehenlemlik olurum?Hayatım boyunca hizmet eden insanlarla birlikte oldumOnlarla beraber koşturdumHep Rabbimi anlattım"diyordu
Gözleri sağnak olmuş,titrek vücudunu ıslatıyorduVazifeli iki melek kollarından tuttuAyaklarını sürüyerek ve kalabalığı yararak alevleri göklere yükselen cehenneme doğru yürümeye başladılar çırpınıyordu medet yokmuş du? Bir yardım eden çıkmayacakmışdı?
Dudaklarında kelimeler kırık dökük, yalvarmayla karışık döküldü
'Hizmetlerim Oruçlarım Okuduğum Kur'an lar Namazım hiçbiri beni kurtarmıyacak mı?"

Bağıra bağıra yalvarıyordu Cehennem melekleri onu hiç dinlemediler, sürüklemeye devam ettilerAlevlere çok yaklaşmıylardı Başını geriye çevirdi son çırpınışlarıydı
Rasulullah, "evinin önünde akan bir ırmak içinde günde 5 defa yıkanan bir insanı o ırmak nasıl temizler, günde 5 vakit namazda insanı günahlarından öyle temizler" buyuruyordu

"Oysa ki benim namazlarım da beni kurtarmıyacak?" diye düşünüyordu
"Namazlarım Namazlarım Namazlarım " diye diye hıçkırdı Vazifeli melekler hiç durmadılar Yürümeye devam ettiler: Cehennem çukurunun başına geldiler Alevlerin harareti yüzünü yakıyordu Son bir defa geriye dönüp baktı Artık gözleri kurumuştu Ümitleri sönmüştü Başına önüne eğdi İki büklüm oldu
Kollarını sıkan parmaklar çözüldü Cehennem meleklerinden birisi onu itiverdi Vücudunu birden bire havada buldu Alevlere doğru düşüyordu
Tam bir iki metre düşmüştü ki, bir el kolundan tuttu başını kaldırdı, yukarıya baktı Uzun beyaz sakallı bir ihtiyar onu düşmekten kurtarmıştı Kendisini yukarıya çekti Üstündeki başındaki tozu silkerek ihtiyarın yüzüne baktı " Sizde kimsiniz" dedi
İhtiyar gülümse:

"Ben senin namazların"
"Neden bu kadar geçkaldınız? Son anda yetiştiniz Nerdeyse düşüyordum" dedi İhtiyar yüzünü geçerek tekrar güldü: Başını salladı;
"Sen beni hep son anda yetiştirirdin, hatırladın mı?"
Secdeye kapandığı yerden başını kaldırdı Kanter içinde kalmıştı Dışarıdan gelen sese kulak kabarttı Yassı ezanı okunuyordu Bir ok gibi fırladı yerinden Abdest almaya gidiyordu

(alıntı)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com