![]() |
Zalim Benliğim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zalim BenliğimZalim Benliğim Bu ezgi eşliğinde okumanızı tavsiye ederim Yinemi çıktın karşıma benlik aynası ? Yansıtma korkuyorum suretimden ! Çin işkencesi gören ruhlar, Daha özgürler sana olan esaretimden ![]() ![]() Toplayın ey nemrutlar !odundan dağları Mazlumlar mazlumu ibrahime Kirli ellerinizle topladığınızın bin misli, Atın mancınıkların bile ulaştırmakta zorlanacağı Büyük nardan dağlara ![]() ![]() Yansın benliğim, 'Bela ene abdukel asi' terennümleriyle mecnun olmadan, Dönmesin cennet behçelerine, 'Belaa ene abd, ente ilahi ' virdiyle parelenmeden, Görünmesin Halilullah ibrahime gösterdiği cennet kapıları ![]() ![]() ![]() Ey karnını mübarek Yunus'a itikaf eylemiş nasipli balık! Al beni haleler saçan merhametli kucağına ![]() Dilim 'lailahe illa ente subhaneke' demekten lal, Benliğim' inni küntü minezzalimin' itirafıyla hemhal, Nefsim Zalim olduğuna kan'i olana kadar haps et ![]() ![]() Ey İsmaili kesmeye haya eden bıçak! Benim haya ettiğimse, Bu benliğin kurtulması için, Gökten bir kurban inmesini Düşüncemden bile geçirmem ![]() Kes deymeden yüreğime benliğimi bin yerinden, Aksın şeytanın gezindiği damarlarımdan kirli kanlar, Arınsın yüreğimde birikmiş şeytani afakanlar ![]() ![]() Ey güzeller güzeli Yusuf'un ,hasud kardeşleri! Benliğim ki sizin hasedinizden daha çirkin!! Sizki kör olmuş âma vicdanlarınız Ve şeytanın elleriyle, Babanızın emaneti, gözbebeğini , Kuyulara atacak muhassidler topluluğu! Yusuf ki Güneşten parlak vechiyle, Mısır kadınlarının gören gözlerini kör ederek, Ellerini on yerden kesmeye sebep güzellik ![]() Yusuf ki Mısır'ın ve dahi Güzellerin padişahı ![]() Yusuf ki Züleyhanın yüreğinin başını, salisede bir vuran cellat! Yusuf ki Yakubun gözlerini, yakıcı hasretiye alan sevginin muhattabı ![]() ![]() Yusuf ki zindan duvarlarını ağlatan mazlum misafir! 'Rabbissicni ehabbu ileyye mimma yed'uneni ileyh' , 'Zindan bana Bunların(benliğimin )benden istediklerinden daha iyidir' ![]() Hakikatine, zalim benliğim erene dek , Yusuf misali, Kuyular bana, zindanlar bana ![]() ![]() ![]() Ateşlerde yakılası!! Karanlıkta boğulası!! Bıçaklarla kesilesi!! Kuyulara atılası!! Suçlular suçlusu benliğim ![]() ![]() ![]() 31/10/2007 |
![]() |
![]() |
|