Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tükenmek, tüketirken

Tüketirken Tükenmek!

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tüketirken Tükenmek!






Tüketirken Tükenmek!
Tüketirken Tükenmek!



İnsan fıtraten temiz yaratılmış olmakla beraber,bir takım eğilimleri vardır…İyilik ve kötülük yapabilme kabiliyetinde olmak,Dünya imtihanının gereğidir…İrademizi serbest bırakan ALLAH cc,irademizi hangi yönde kullanmamız gerektiğini Peygamberler aracılığıyla bildirmiştir…Ve insanı başıboş bırakmadığını” İnsanoğlu kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır? ”(kıyamet suresi:36) ,insana verdiği nimetlerin hesabının var olduğunu da bildirmiş ve şöyle buyurmuştur: “ Sonra, yemin olsun ki, o gün (size verilen) her nimetten sorulacaksınız”(Tekasür:8)
Tüketim konusunda da Mü’minler başı boş değillerdir…Oysa tüketim bulaşıcı bir hastalık gibi yaygınlaşmış ve her alanda yüksek boyutta kendini göstermektedir… Kur’ânda 'Şüphesiz, Biz her şeyi bir ölçüye göre yaratmışızdır' (Kamer, 49) diye buyrulmuş ve her şeyin ölçüsüne göre kullanılması gerektiği vurgulanmıştırDenge, sahip olunan her şey için elzemdirTüketimde olan dengesizlik ise Dünyayı,nesillerimizi,mutluluğumuzu vel hasıl hayatımızı alt üst etmektedir…”Ben,insanları ve cinleri yalnız bana kulluk etsinler diye yarattım”(Zariyat 56) diye buyrulduğu bilinmektedirKulluk ise,hayatın her alanını ALLAH’a sorarak yaşamanın adıdır…Gereksiz harcamalar asrın vebası durumundadırBu nedenle erkeklerimiz adeta para kazanan makine,hanımlarımız,çocuklarımız da tüketim makinası!

İnsanın bu zafiyetinden istifade edenler ise,bu şekilde tüketirken tükenen toplumun sırtından hesapsız kazanarak servetlerine servet eklemektedirler… Tüketirken tükenen dedik zira; Tükenilen sadece paralar,maddiyat değildi
Çağdaş sistem adına kadını tüketti,kadının kişiliğini arkaya attırıp,dişiliğini kullanarak tüketti kadını!

Biz,emperyalist güçlerin tuzağına düşerek,gençliğimizi tükettik…Oysa ki,gençken,gençliğimizi ebediyete taşıyabilirdikMus’ab bin Umeyr ve benzerleri gibiBiz,batı kültürüne teslim olmuş eğitim sisteminde ahlâkımızı tükettikSokaklara baktığımızda en olunmadık mahrem sahnelerin yol ortasında perva etmeden sergilendiğini görüyor ve tükenen ahlâk’ın karşısın da” Ümmetin evlatları böyle mi olmalıydı” demekten kendimizi alamıyoruz…Biz,çağdaş kültürün etkisinde kalarak mutluluğumuzu tükettik…Boşanmaların,aldatmaların,ihanetlerin zirve yaptığı bir çağda yaşıyoruz…
Her istediğimizi almak bize mutluluk getirmediOysa ki,bize Peygamberimiz “Saadet= Mutluluk asrını” emanet bırakmıştı…Biz manevi değerlerimizi tükettikALLAH’tan uzak bırakır diye şüpheli şeylerden bile uzak duran bir ümmetin takipçileriydik oysa ki! Sokaklarımız,caddelerimiz ve hatta evlerimiz manevi duygulardan yoksun insanlarla doldu…Biz,asrın vebası olan tüketim hastalığına tutulalı beri ibadetlerimizi tükettik,ibadet anlayışımızı tükettik…Ruhundan uzaklaştırarak kıldığımız(!) namazlarımız, sadece açlığa mahkum ettiğimiz oruçlarımız,modanın ölçülerine terk ettiğimiz tesettürümüzde tükettiklerimiz arasında yerini aldı maalesef!
Ve her şeyden öte,sayılı olarak verilen ve tüketilirken israf etmenin hüsranla sonuçlanacağı bildirildiği halde zamanlarımızı tüket(yoruz) tik! ”Vel asr,zamana yemin olsun ki,zamanlarını tüketenler hüsrandadır”…(Asr suresi) Fermanına rağmen!
İnsanlığı tüketti bu çağın insanı,bir buçuk yaştaki çocuğa kast edecek kadar tükendi vicdanlar!
Doğayı da hoyratça tüketen insanoğlu,sonunda ekolojik dengenin bozulmasına sebebiyet verdiTüketim bir hastalıktı,tüketebilmek için kazanmak gerekiyorduKazandıkça,tükettikTükettikçe,k azanm a hırsımız arttıKazanmaya da ölçü koymuştu, ALLAH cc,tüketmeye de! Oysa kazançlarımızı ALLAH yoluna harcayarak artırabilirdik…Ama biz ölçülerimizi de tüketmiştikOysa ki “LA İLAHE İLLALLAH” kelimesiyle,tüm ölçüleri ALLAH’tan alacağımızı ilan etmiştik…

Tarih bize, tüketim konusunda dengeyi sağlamayanların acı sonunu bildirmiştiAma biz okumayı da tükettiğimiz için fazlaca haberimiz yoktu,Kur’an’nın bildirdiği bu hakikatlerden! Vel hasıl biz,bu çağın insanı,çağdaş kültürün etkisiyle Tüketirken Tükendik!

Sabiha Ateş Alpat


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.