Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bıraktı, darıldı, rabbin

Rabbin Sana Ne Darıldı Ne De Seni Bıraktı

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rabbin Sana Ne Darıldı Ne De Seni Bıraktı

Rabbin sana ne darıldı ne de seni bıraktı
Rabbin sana ne darıldı ne de seni bıraktı perişansınız herkes bana kırgın” düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz ne de seni bıraktı” (Duha-3)

Kim kırılırsa kırılsın kim darılırsa darılsın kim terk ederse etsin kırılmıyor ya zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6)

Garantiyi veren Allah! her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği “mutlaka” ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor

Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu çözümün sorunda gizli olduğunu da fısıldıyor derdim bana derman imiş” ***

Yakup oğlu Yusuf’u yitireli 40 yıl olmuş 40 yıl geçti hala mı ümit hala mı Yusuf? çok bağışlayan çok merhamet edendir Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar hüküm ve hikmet sahibidir dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: “Bak bana meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki temiz akıllılar için bir ibret olsun gelişmeleri yorumlamakta tavır belirlemekte zorlanıyorsunuz bazı dönemlerde de yığınla aleyhinize gelişmeler oluyor siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o hakkınızda hayırlıdır siz bir şeyi seversiniz; ama o sizin hakkınızda bir fenalıktır siz bilmezsiniz (Bakara-216)

alıntı

*** Ya RABBİM! Cümlemizi Kuran Ahlâkı ile Ahlâklandır(( Amin))***

Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur
Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com