![]() |
Gülmek Yakışırdı Güllerin Efendisine... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülmek Yakışırdı Güllerin Efendisine...Gülmek yakışırdı güllerin efendisine ![]() ![]() ![]() Gülmek Yakışırdı Efendime -------------------------------------------------------------------------------- Kainat Gülü Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok gülmenin,kahkahalarla kendinden geçmenin kalbi öldürdüğünü işaret eden Allah Rasülü, müminin mümine tebessüm göstermesini sadaka saymıştı ![]() ![]() İnanmazsan Omzum Şahit: Mekke fethedilmiş, İslam’ın zafer kazanan ordusu tebliğ yapmak üzere yakın kabilelere doğru yürüyor ![]() ![]() ![]() Rasülullah bizzat el tutmak şeklinde sıraya giren erkeklerle biatleşirken; Onu görmekte ısrar eden bir hanıma İslam askerleri engel oluyor ![]() ![]() -Ey Muhammed, ben senin kardeşinim ![]() ![]() Aradan 50 yılı aşkın bir süre geçmiş ![]() ![]() -Nereden bileyim senin Şeyma olduğunu? Delilin ne? Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Bana açıkça bir delil göster! Ne bilelim senin Şeyma olduğunu ![]() Hz ![]() -Tamam, işte sana delilim, şimdi göreceksin! ![]() ![]() Gömleğinin düğmelerini çözüp sol omzunu açtıktan sonra Rasüle: -Muhammed, hani bir gün süt kardeşin Abdullah’la çayırda güreş tutmuştunuz da sen onu yenmek üzere iken ben kardeşimi kollamak üzere araya girmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rasülullah, başını çevirir: -Tamam, kapat omzunu Allah iyiliğini versin! ![]() ![]() Bunu derken Rasül, Şeyma’nın ispat gayretinden öyle hoşlanır ki; uzun süre gülmekten kendini alamaz ![]() ![]() ![]() Rasül: ”Şeyma’ya ikramda bulunun, ganimetlerden hediyeler verin” diye emir buyurur ![]() Yaşlı Kadınların Cennette Yeri Yok? Medine’li ihtiyar kadınlardan biri Rasüle gelir ![]() Rasül: -Yaşlı kadınların cennette yeri yok! ![]() ![]() Bunun üzerine derin bir hayal kırıklığı yaşayan kadın iç çekerek, ağlayarak evine doğru yönelir ![]() ![]() -Gel, geeeel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine ihtiyat kadın gözyaşlarını siler, yüzünde aldığı müjdenin sevinç pırıltıları ve minnetle oradan ayrılır ![]() Suratımız Bulamaç Oldu: Aişe-i Hümeyra(r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu sefer; “Ya yersin,ya da yüzüne gözüne sıvaştırırım!” dedim ama O yine yemedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O esnada Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kalkın yüzlerinizi yıkayın” dedi ![]() Ben, Rasülullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Henüz gerçek manada tanımlanamayan insanoğlunu tarife çalışan cümlelerden biri de “Gülen tek canlı” olması ![]() Gülmek; yüzünüzde güller açması demek ![]() Gülmek; sevgiyi sevilene izhar etmek ![]() Gülmek; nefretle bakana hükmen galip gelmek ![]() Gülmek; gönül kalelerini silahsız fethetmek! ![]() ![]() Gülmek yakışırdı Efendime! ![]() ![]() ![]() Surat asmak Ebu Cehillerin olsun! ![]() ![]() Mümin; gülümseyen, güldüğünde simasında Cemalullah seyredilen insandır ![]() Lütfen gülümseyiniz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|