Seherler Mümini Sever Müminde Seherler... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seherler Mümini Sever Müminde Seherler...Seherler mümini sever müminde seherler ![]() ![]() Seherler mü'mini sever Mü'minde seherleri![]() ![]() ![]() Gün doğmadan Müslüman yeniden doğar ;günün alaca karanlığında ,siyahın beyaza dönüşümünde ![]() Herkesin uyukladığı ve uykunun en ağır zamanında![]() Kalk ey mü'min der ALLAH ve kalpler gönüller uyanır![]() Bakarsınız kandiller yanar mü'minlerin odalarında ve gönüllerinde![]() Huzura erer mutmain olan insan![]() Ağlamanın huzuru ,var olmanın huzuru![]() ![]() Arınmıştır artık riyadan,marazlı kalpden Yanan kandille birlikte varır Rabbinin huzuruna,kılar namazını usulca ve secdede tutar kendini ,tutamadığı hıçkırıklarıyla![]() Tesbihe durur,havf ve rec'a arasında![]() Dert eder günahlarını çeker çeker ve çekilmeden hesabını kendi görür erkenden![]() ![]() Hz Fatıma der ki''Birgün sabahleyin(gün doğmadan önce)ben uzanmış idim ResulALLAH(s av )bana uğradı ve mubarek ayağı ile bana dokundu Sonra:''Kızcağızım !Kalk Rabbinin taksiminde hazır bulun,gafillerden olma Çünkü ALLAH fecir ile güneşin doğması arasındaki vakitte insanların rızkını tayin eder ''buyurdu![]() (sünen-i ibn mace terceme ve şerhi/haydar Hatipoğlu c:6shf:232)Unutmayalım ki;sabahı uyanık geçirenler,güneşi ayakta karşılayanlar ilahi bereketten nasiplenenlerdir ![]() ![]() Resullahın sahabeleri güneşi ayakta karşılayanlardı Nitekim herbiri ölüme o şekilde selam vererek ayrıldılar![]() Onların seherleri servetleriydi![]() ![]() Resullah (s av)''ALLAH'ım ümmetim için gündüzün ilk vaktini(yani bu vakitte yaptıkları işi)bereketli eyle ''buyurdular![]() ![]() Efendim bir orduyu gönderdiğinde sabahın ilk vakitlerinde gönderirmiş ![]() (Sünen-i İbn Mace,Kitabul Ticare:41)Seherleri gafil kalanlardan olmayalım ve özenle o vakitleri seçelim ![]() ![]() Sahabeleri anımsarken ''gece abid gündüz mücahid''diyen bir anlayışın ümmetiyiz![]() ![]() Ne mutlu seherlerinde Rabbiyle hemhal olanlara Ne mutlu o zaat ehline Takva silahı,seherleri kalkanı olanlara![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
|
|
|