![]() |
Siz Olsaydınız Böyle İyilik Yaparmıydınız? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siz Olsaydınız Böyle İyilik Yaparmıydınız?Siz olsaydınız böyle iyilik yaparmıydınız? Siz olsaydınız böyle iyilik yaparmıydınız? Birçoğumuz en son kime iyilik yaptığımızı hatırlamaz olduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz olsanız böyle iyilik yaparmısınız? Peki nasıl olur da bu kadar soylu bir davranış kalbimizdeki balans ayarının bozukluğu sonucu bir ihanet eylemine dönüşür? Önce eskilere gidelim ![]() ![]() ![]() Bir akşam vakti Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Yolcu seksen yaşındaydı ve o yaşına kadar hiç iman belirtisi göstermeden yaşamıştı ![]() Hz ![]() ![]() “Bir şartım var” dedi adama ![]() “Senin Allah’a iman etmeni istiyorum ![]() ![]() Adam kızdı ![]() ![]() Tam o sırada Hz ![]() ![]() “Ey İbrahim biz o insana ömür verdik mal verdik evlatlar verdik rızk verdik ![]() ![]() ![]() Bu uyarıyla aklı başına gelen Hz ![]() ![]() Adam “koştuğun şarttan neden vazgeçtin?” diye sordu ![]() Hz ![]() ![]() Bunun üzerine “seksen yıl bihaber yaşadığım Allah’a şimdi iman ediyorum” dedi adam ![]() Şimdi bana “iyi de hocam bu eski bir mesel zaman değişti günümüze gelelim” diye çıkışabilirsiniz ![]() Peki! Olay geçen Ramazan’da İstanbul Bağcılar’da yaşandı ![]() Bir grup insan bir araya gelip fakirlere maddi yardım götürmeye koyuldu ![]() ![]() ![]() Aradan bir müddet geçmişti ki yine böyle bir başka fakire raslayıp ihtiyaçlarını sordular yardım önerdiler ![]() Adam reddetti: “Bana her ay birisi 100 TL ödüyor zaten ![]() Bunun üzerine yardımsever dostlarımız “bizi bu zatla tanıştır da çabalarımızı birleştirelim” deyince adam onları götürdü ![]() Karşılarına çıkan kişi o her ay 200 TL ödedikleri yaşlı ve çok fakir adamdı ![]() Dostlarımız şaşırdılar ve oracığa çöküp ağladılar ![]() Evet iyilik yürek işidir! ![]() ![]() Ve bildiğim bir şey varsa o da iyiliğin artık birçoğumuzun becerebileceği bir iş olmadığıdır ![]() (Haşmet Babaoğlu) |
![]() |
![]() |
|