|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
batıra, eyleyenlerdeniz, kalbimize, kalemi, kelam |
![]() |
Kalemi Kalbimize Batıra Batıra Kelam Eyleyenlerdeniz! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalemi Kalbimize Batıra Batıra Kelam Eyleyenlerdeniz!Kalemi kalbimize batıra batıra kelam eyleyenlerdeniz! Kalemi kalbimize batıra batıra kelam eyleyenlerdeniz! < Fatma K ![]() Bizim baktığımız yer ile, sizin baktığınız yer aynı değil ![]() ![]() ![]() Siz benim kaybettikçe kazanma iddiama züğürt tesellisi diye dudak bükeceksiniz ![]() Teselli mi? Sizin zamanınız ile bizim zamanımız aynı değil ![]() Modernliğiniz kum saati teknolojisine mahkum ![]() 1983 yılında üniversiteye başörtüsü yasağı geldiğinde ![]() Ve biz yasağa direnmek için okulumuzu terk ettiğimizde ![]() Kimseler anlamadı bizi ![]() Başta kendi anne babalarımız ![]() Üniversitede başörtü serbest miydi ki? Nasıl yani!? Evet ilk soru bu oldu daima ![]() Verdiğimiz cevaplar o vakitler kimseleri ikna etmeye yetmedi ![]() 1983'ten bahsediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bırakmayıp diplomasını alanların da ![]() Ne değişti ![]() Yasaklayanlar, yasakları kadar zayıfladı ![]() Yasaklara maruz kalanlar maruz kaldıkları oranda bağışıklık sistemini kavileştirdi ![]() Biz yasaklara maruz kaldığımızda mesela, felsefe bölümünde hocalarımızdan biri Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necla Arat ![]() ![]() ![]() ![]() Necla Hanım polemiklere imza attı ![]() ![]() Biz öykülere imza attık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece ben mi? Öyküye kendi meşrebinin ve mizacının renklerini katarak kendini katarak tarihi mayalayan öykücülerin hiç biri olmayacaktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi mağluplar yazıyorsa… Evet yazıyoruz ![]() Istırabın teri ve imanın gücü ile ![]() Dönerek ve yanarak yazıyoruz ![]() Dönüyoruz, dönen dünya ile uyum içinde ![]() Dönerek yazıyoruz gün doğumlarını gün batımlarına teyelleyerek ![]() Şimdi Yaz rehavetiyle mücadele için "türban" tartışmaları can simidi ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmeden sevdirmeye talip olan ebeveynler sorar ya hani ![]() Çocuk hayatın ilk yarılmasını bu soru ile yaşar ![]() Bilmez lakin sevmeyi bilmeyen ebeveynler ![]() Çocuğunun seni ne kadar sevdiğini merak ediyorsan, dön kendi kalbine bak ![]() Endişelenmekte haklıdır sorunun sahipleri ![]() ![]() ![]() Başörtülü kızların sevdikleri ve sevmedikleri değildir oysa sorun ![]() Sorun dünyanın her yerinde insanların kendini anlatmak için, kendinde saklı olanı anlatmak için gözetleme kültürüne fit olmasıdır ![]() Yüzünü ve kalbini kaldırım taşlarına sermesidir ![]() Kaldırım taşları: Facebook ![]() Sorun kendini "gösterdikçe" görüleceğini sanmasıdır ![]() Göründükçe ve bilindikçe güçlü olacağını sanması ![]() Gözetleme kültürüne razı olarak "tesettürlü" olunmayacağını hangimiz biliyoruz ki ![]() Şu satırların yazarı dahi ![]() ![]() Kadim dünyamızın nev zuhur soruları ve sorunları bizi nereye götürüyor? Bir yere gitmiyoruz ![]() ![]() Seçeneklerin olmadığı bir dünyada "tercih hakkı" kullanan faniler olduğumuzu bilmeden ![]() Tarihi mağluplar yazar demiştim ![]() Harf harf ve satır satır ![]() Kalemi kalbimize batıra batıra ![]() |
![]() |
![]() |
|