Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
batıra, eyleyenlerdeniz, kalbimize, kalemi, kelam

Kalemi Kalbimize Batıra Batıra Kelam Eyleyenlerdeniz!

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalemi Kalbimize Batıra Batıra Kelam Eyleyenlerdeniz!

Kalemi kalbimize batıra batıra kelam eyleyenlerdeniz!
Kalemi kalbimize batıra batıra kelam eyleyenlerdeniz!

< Fatma K Barbarosoğlu >

Bizim baktığımız yer ile, sizin baktığınız yer aynı değil Ne yer aynı, ne yar Onun için ben kaybettikçe kazanıyoruz diyeceğim

Siz benim kaybettikçe kazanma iddiama züğürt tesellisi diye dudak bükeceksiniz

Teselli mi?

Sizin zamanınız ile bizim zamanımız aynı değil

Modernliğiniz kum saati teknolojisine mahkum

1983 yılında üniversiteye başörtüsü yasağı geldiğinde

Ve biz yasağa direnmek için okulumuzu terk ettiğimizde

Kimseler anlamadı bizi

Başta kendi anne babalarımız

Üniversitede başörtü serbest miydi ki?

Nasıl yani!?

Evet ilk soru bu oldu daima

Verdiğimiz cevaplar o vakitler kimseleri ikna etmeye yetmedi

1983'ten bahsediyorum Dile kolay Tam yirmibeş yıl O yıllarda okulunu bırakıp evlenenlerin kızları üniversetede

Bırakmayıp diplomasını alanların da

Ne değişti

Yasaklayanlar, yasakları kadar zayıfladı

Yasaklara maruz kalanlar maruz kaldıkları oranda bağışıklık sistemini kavileştirdi

Biz yasaklara maruz kaldığımızda mesela, felsefe bölümünde hocalarımızdan biri DoçDrNecla Arat idi Okuldan uzaklaştırıldığı için galiba sadece yarım dönem derslerimize girebilmişti (Necla Arat kılık kıyafet yönetmeliğinden dolayı uzaklaştırılmadı Başka birinin satırlarını kendi satırlarıymışçasına benimsediği için uzaklaştırıldı Ben bu kadarını yazıyorum Siz cümleye pek ala intihal kelimesini ilave edebilirsiniz Taha Kıvanç bu konuyu tekrar tekrar yazmıştı)

Necla Arat Başörtüsü karşıtı kimliği ile tarihe geçecek Girdiği polemikler gökkubbede sesini tutan olacak (Mı acaba?)

Necla Hanım polemiklere imza attı Yasaklara

Biz öykülere imza attık Romanlara Yasaklar olmasa idi akademik kariyerim devam edecekti İsmimin önünde profesör yazacaktı belki Lakin beklide o öyküleri yazmamış olacaktım

Sadece ben mi? Öyküye kendi meşrebinin ve mizacının renklerini katarak kendini katarak tarihi mayalayan öykücülerin hiç biri olmayacaktıBizim kuşağımız diyorum dostlara, kuyumcular çarşısıİnce ve itinalı işlerHassas ve duyarlıHer bir harfinde sabrın çilesi Cihan Aktaş, Fatma Şengil Süzer,Yıldız Ramazanoğlu,Sibel Ersalan,Nermin Tenekeci, Ayşe Sevim ve arkadan gelen yüzlercesi

Tarihi mağluplar yazıyorsa… Evet yazıyoruz

Istırabın teri ve imanın gücü ile

Dönerek ve yanarak yazıyoruz

Dönüyoruz, dönen dünya ile uyum içinde

Dönerek yazıyoruz gün doğumlarını gün batımlarına teyelleyerek

Şimdi Yaz rehavetiyle mücadele için "türban" tartışmaları can simidi Raiting avcıları başörtülü kızların gözyaşı üzeriden attıracak rakamlarınıYazı konusunda sıkıntı çekenlere başörtülü kızarın sevgileri ve nefretleri iyi gelecekO çocuğu bu haleti ruhiyeye sokan nedir sorusunu bir kez bile kendine sormadan harfleri öfkesine amade kılacak

Sevmeden sevdirmeye talip olan ebeveynler sorar ya haniKimi daha çok seviyorsun anneni mi/babanı mı?

Çocuk hayatın ilk yarılmasını bu soru ile yaşar

Bilmez lakin sevmeyi bilmeyen ebeveynler

Çocuğunun seni ne kadar sevdiğini merak ediyorsan, dön kendi kalbine bak Bu endişe neden?

Endişelenmekte haklıdır sorunun sahipleri Çünkü dönüp baktıkları kalpleri ışıksızdır Sızdırmaz hiç bir şey dışarı

Başörtülü kızların sevdikleri ve sevmedikleri değildir oysa sorun

Sorun dünyanın her yerinde insanların kendini anlatmak için, kendinde saklı olanı anlatmak için gözetleme kültürüne fit olmasıdır

Yüzünü ve kalbini kaldırım taşlarına sermesidir

Kaldırım taşları: Facebook

Sorun kendini "gösterdikçe" görüleceğini sanmasıdır

Göründükçe ve bilindikçe güçlü olacağını sanması

Gözetleme kültürüne razı olarak "tesettürlü" olunmayacağını hangimiz biliyoruz ki

Şu satırların yazarı dahi Bildiğini sanıyorsa yanılıyor

Kadim dünyamızın nev zuhur soruları ve sorunları bizi nereye götürüyor?

Bir yere gitmiyoruz Kilitli kaldık işte tam da "burada"

Seçeneklerin olmadığı bir dünyada "tercih hakkı" kullanan faniler olduğumuzu bilmeden

Tarihi mağluplar yazar demiştim Yazıyoruz ya!

Harf harf ve satır satır

Kalemi kalbimize batıra batıra

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com